Ga deze winter ‘à la carte’ skiën in Ischgl

De 24e editie van het sneeuw- en ijsculpturen event ‘Shapes in White’ in Ischgl staat dit jaar in het teken van ‘Gastronomie’. Dit thema is niet voor niks gekozen, Ischgl staat namelijk al jaren hoog genoteerd als culinaire hotspot in de Alpen bij gastronomische graatmeters zoals Gault Millau.

kunst-wit-white-event

10 teams van professionele beeldhouwers en kunstenaars gaan vanaf 9 januari met grote blokken sneeuw aan de slag. De enorme kunstwerken zijn ware blikvangers op de skipistes van de Silvretta Arena. De sculpturen zijn tot begin mei gratis te bewonderen.

Een chef-kok bij een oven, een enorme pollepel op de slalom run, ijs gekoelde Champagne of een speenvarken aan het spit… Wintersporters skiën deze winter in de grote buitenkeuken van Ischgl. Vanaf maandag 9 januari creëren internationale kunstenaars, in slechts 5 dagen, tien imposante sculpturen. Op zondag 15 januari kiest een professionele jury, de winnaar van deze ‘Shapes in White’-editie.

 

 

Het concept ‘Shapes in White’

“Wat te doen met al die sneeuw?” Dat is de vraag die de inwoners van Ischgl zich 24 jaar geleden hebben gesteld: het kunstproject ‘Shapes in White’ werd geboren. Sindsdien wordt ieder jaar een aansprekend thema bedacht en beeldhouwers van over de hele wereld gevraagd hun ontwerpen voor de sneeuw- en ijssculpturen in te sturen. De kunstenaars met de beste ideeën worden uitgenodigd om binnen vijf dagen hun meesterwerken in het skigebied van de Silvretta Arena te ‘shapen’.

 

 

Ieder jaar worden toepasselijk thema’s gekozen. Van het 50-jarig jubileum van de Silvrettaseilbahn AG of de samenwerking met Volkswagen tot het thema ‘Talentenjacht’, omdat RTL dat jaar Ischgl had gekozen als locatie voor de populaire Duitse talentenshow DSDS (Deutschland sucht den Superstar). Met een vertegenwoordiging van maar liefst vijf restaurants in gerenommeerde culinaire gidsen en met diverse culinaire evenementen, zoals de ‘Culinaire Jacobsweg’ in de zomer en de ‘SterrenCup voor Koks’ in de winter, past het thema ‘Gastronomie’ volledig bij deze wintereditie van ‘Shapes in White’ in dit mekka voor fijnproevers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.