Bezoek op 17 & 18 december de magische winterwereld in de Keukenhof

Het programma van de 2e editie van het meest sfeervolle winterse Middeleeuwen en fantasy festival Castlefest Winter Edition op 17 en 18 december is bekend. In de prachtige tuin van Landgoed Keukenhof kunnen bezoekers zich wanen in een magische winterwereld vol goblins, elfen, trollen en tovenaars. Van workshops tot verhalenvertellers, muziek, een gezellige markt en het winterritueel: bezoekers komen ogen en oren te kort bij Castlefest Winter Edition 2016.

man-pop-wonderland-kerst

Muziek

De unieke muziek op Castlefest vormt een vaste pijler en ook dit jaar zijn er weer vele bijzondere bands die optreden. Van Songleikr, die muziek maakt op basis van Scandinavische Folktradities, tot Shireen, die Witchpop vertolkt, Prima Nocta, The Dolmen of Euzen, de sfeervolle muziek brengen bezoekers helemaal in de stemming.

 

 

Bezoekers kunnen ook genieten van Balfolk. Waar de adel vroeger stijfjes de wals danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd met de balfolk. Het winterritueel vormt een van de hoogtepunten van Castlefest. Centraal in de yuleviering staat het yulevuur, waarmee op of rond de kortste dag van het jaar de terugkeer van het licht gevierd wordt.

 

 

Bijzonder programma

De Heidense Bende heeft een bijzonder programma aan workshops samengesteld. Van de Turning Wheel tot de Levensdans en de Sjamanenreis, er is voor ieder wat wils!

In het larpdorp waan je je echt in de Middeleeuwen en de winterse setting van het Landgoed Keukenhof maakt de sfeer compleet. Hang aan de lippen van de verschillende verhalenvertellers en bezoek verschillende schrijvers op de schrijversmarkt. Op het lifestyle plein en de gezellige markt kun je al je koopjes vinden. Waan je 2 dagen lang in een unieke wereld waar fantasie werkelijkheid wordt. Castlefest Winter Edition vindt plaats op 17 en 18 december. Kaarten voor het festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Castlefest.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.