Kerst in Londen is absolutely fabulous

Kerst in Londen is een must do. Er is zoveel te beleven dat je geen idee hebt waar te beginnen. Dus ga je voor de speciale plekjes waar elke kerstliefhebber van droomt, zoals Hyde Park Winterwonderland, Somerset House en Harrods. Maar er valt nog veel meer te genieten! De Britse hoofdstad ligt bedolven onder een dikke pak kerstsfeer.

kerstboom-londen-bus-kerstbal

Wat dacht je ervan om samen kerstliedjes te zingen op een van de vele Christmas Carols Concerten? Op Trafalgar Square, in de Westminster Abbey of in de Royal Albert Hall? De mooiste concerten vind je op de website van visit London.

 

 

7 kerstmarkten in hartje Londen

Glühwein, houten chalets, foodie gifts en handgemaakte hebbedingetjes, in Londen weten ze als geen ander hoe je een kerstmarkt laat bruisen. Compleet met circus, kermis, duizenden lichtjes en flakkerden vuurkorven. De 7 sfeervolste Christmas Markets zijn The Swedish Church, Leicester Square, Tate Modern, Selvedge Advent, Real Food Market, Southbank Centre en Hyde Park. De laatstgenoemde is veruit de grootste en viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Op de website van Hyde Park vind je het uitgebreide programma met onder andere The Magical Ice Kingdom met honderden ijssculpturen, ijsdansen met The Nutcracker, Cirque Berserk, Santa Land en een Beierse kerstmarkt.

 

 

6 imposante schaatsbanen

Engelsen zijn echte schaatsliefhebbers, ze houden vooral van kunstschaatsen. Dat zie je alleen al aan de vele ‘Ice Rinks’ die Londen rijk is. De mooiste schaatsbanen liggen in Canary Wharf, Broadgate Circle, Hampton Court Palace, Hyde Park en bij The London Eye. De meest idyllische ligt in de 18e eeuwse tuin van Somerset House.

Tien shopadressen voor Christmaholics

Kerstshoppen in Londen heeft iets weg van een visioen, de grote warenhuizen zijn omgetoverd tot sprookjesachtige kerstpaleizen. Je belandt in een wereld vol flonkerende decoraties, snuisterijen, lichtjes en foodie treats. Daarom hier een opsomming van de top 10 must-see kerstwinkels. Het dichtstbijzijnde metrostation staat erbij vermeld, zodat je lekker efficiënt te werk kunt gaan: Selfridges (Bond Street), Fortnum & Mason (Green Park), Liberty, John Lewis en Debenhams (Oxford Circus), The Conran Shop en V&A Shop (South Kensington), Heal’s en Paperchase (Goodge Street) en last but not least Harrods (Knightsbridge). Veel plezier!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.