De Zwitserse familiefilm Sepp, de Wolvenvriend gaat in première

De première van de Zwitserse familiefilm op 30 november in het Bergdorpje Vijlen is uitverkocht. Een kleine 100 bergkinderen uit het hele Heuvelland hebben zich de afgelopen weken aangemeld via de speciale email.

zuidlimburg-schellen-ursli

Kinderen gratis

De kinderen gaan gratis naar de film die op de alm van Hoeve Ten Bosch in het Vijlense Cottessen in twee speciaal voor deze gelegenheid ingerichte bergbioscoopzalen wordt gedraaid. De bergkinderen is gevraagd om verkleed naar de voorstelling te komen en een koebel mee te nemen. Want die koebel speelt een belangrijke rol in de film. Voor de bergkinderen wordt de rode loper uitgelegd. Zij zijn de hoofdrolspelers van de film op die middag.

 

 

Het is een bijzondere Nederlandse première van ‘Sepp, de wolvenvriend’, want het gebeurt twee weken voor de landelijke première. Na een succesvolle serie in de Alpenlanden is de film deze winter te zien in Nederland. Voor de feestelijke première in Vijlen komen Zuid-Limburgse schoolkinderen, zoals de hoofdrolspelers in de bergfilm, uit het dal naar de bergbioscoop. Het Dutch Mountain Film Festival markeert met deze unieke première in het bergdorpje Vijlen het begin van de winter, het mooiste outdoor seizoen.

 

 

Vriendelijke familiefilm

Vijlen, het enige bergdorpje van Nederland, is de ideale plek voor deze vriendelijke, en soms spannende familiefilm. Sepp woont op een geitenboerderij hoog in de bergen. Zijn leven is eenvoudig. Tot het eind van de zomer. Want als hij samen met zijn ouders naar het dorp reist om de geitenkaas die zij maken, te verkopen, krijgen zij een ongeluk. Alle kaas gaat verloren en daarmee de inkomsten voor het gezin. Sepp’s favoriete geit moet worden verkocht om eten te kopen. Daar laat Sepp het niet bij zitten. Als je vriendschap kunt sluiten met een wolf, dan kun je alles!

Warme wintersfeer

‘Sepp, de wolvenvriend’ gaat woensdag 30 november om 14.30 uur in première voor alle kinderen die opgroeien tussen de Zuid-Limburgse heuvels en dalen. De weide van Hoeve Ten Bosch aan Cottessen 12 in bergdorpje Vijlen wordt omgetoverd tot alm. En ook de kinderen komen gepast gekleed naar de bergfilmpremière in warme wintersfeer. De steile heuvels en holle wegen, snelstromende beken en schilderachtige vakwerkhuizen versterken het outdoor gevoel dat het Dutch Mountain Film Festival elk jaar weet op te roepen in beeld en geluid.

Liefde voor de natuur

Het Dutch Mountain Film Festival vindt plaats van 10 tot en met 12 februari 2017. Het motto van deze 7e editie van het filmfestival is geïnspireerd op Alexander von Humboldt.

‘Waar we niet van houden, zullen we nooit beschermen.’

En juist nu hebben we een generatie nodig die weer liefde voelt voor de natuur. Daarmee is het werk van de 19de-eeuwse wetenschapper en bergbeklimmer opnieuw van groot belang gezien onze omgang met de aarde in een tijd van klimaatverandering. Met een programma dat de liefde van filmmakers, fotografen, wetenschappers en kunstenaars voor de natuur in de bergen toont, wil het Dutch Mountain Film Festival deze liefde doorgeven en versterken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.