Buitengewone accommodaties voor een belevingsvakantie via Holidayguru.nl

Steeds vaker zoeken vakantiegangers een bijzondere ervaring waarbij de beleving centraal staat. Geen standaard hotelkamer, kleurloze vakantiehuisje of saaie camping meer, maar overnachten in een bijzondere accommodatie op een aparte locatie. Een luxe bungalow, een windmolen, een Harry Potter kamer, of slapen aan een rotswand op 300 meter hoogte.

Bijzondere accommodaties via Holiday Guru

Bijzondere accommodaties via Holiday Guru

Perfecte locaties en belevenissen om te delen via social media kanalen, zoals veel Nederlandse vakantiegangers dat graag doen. Vakantiedeal website Holidayguru biedt vakantiegangers naast ‘gewone’ vakantieadresjes ook een aanbod van zeer bijzondere, unieke en ‘Instagram-waardige’ accommodaties.

Superdeluxe zwijmeladres voor tortelduifjes

Voor koppels die een super romantische accommodatie zoeken, zijn de spectaculaire watervilla’s van het Sandals Royal Caribbean Resort in Montego Bay in Jamaica het ultieme paradijs. Deze villa’s staan letterlijk in de turquoise Caraïbische Zee en hebben zelfs een glazen vloer in de slaapkamer waardoor je vanuit bed naar de onderwaterwereld kunt kijken. Iedere villa – opgetrokken in hout met rieten daken – beschikt over een infinity pool op het terras, een hangmat die boven de oceaan hangt, een apart op zeeniveau gelegen zonneterras en een privé butler van de Guild of Professional Butlers.

 

 

Slapen in een idyllische windmolen

Ook idyllisch – en vriendelijker voor de portemonnee dan de watervilla’s in Montego Bay – is een windmolen op het Griekse eiland Santorini. Deze bestemming staat bij veel mensen op de bucketlist vanwege de magische zonsondergang bij het dorpje Oia. Daarnaast staat het eiland bekend om haar karakteristieke windmolens die we allemaal kennen van de ansichtkaarten. In een van die windmolens is nu een sfeervolle en luxueus vakantieverblijf met privé zwembad gevestigd waar je met vijf personen comfortabel kunt overnachten.

Overnachten als in Zweinstein

Dat Harry Potter een ongekend succes is blijkt wel uit de lancering van het nieuwste boek gebaseerd op het toneelstuk ‘A cursed child’ en de bijbehorende Potter-mania. Jezelf ook onderdompelen in de wereld van de tovenaar kan bij het Georgian House Hotel in het centrum van Londen dat enkele kamers in de sfeer van tovenaarsschool Zweinstein heeft ingericht. Kamers zijn compleet met glas-in-lood ramen, hutkoffers, ketels, fluwelen gordijnen en een toog die je doen denken aan de leerlingenkamer van Griffoendor.

 

 

Zweven aan een rotswand op 300 meter hoogte

De avonturiers onder ons zullen tijdens een reis door Peru ongetwijfeld willen overnachten in de Skylodge Adventure Suites. Deze drie glazen capsules hangen aan de bergwand in de Heilige Vallei op zo’n 300 meter hoogte en vormen samen een miljoen-sterren hotel. Deze accommodatie is niet voor de faint-hearted, het is alleen te bereiken via een klim langs de bergwand. Eenmaal in de cabine is het verblijf comfortabel en van alle gemakken voorzien – inclusief badkamer.

In de klokkentoren van St. Pancras

Een stedentrip naar Londen wordt extra bijzonder met een overnachting in de klokkentoren van station St. Pancras International. Ooit was hier een hotel gevestigd dat in 1935 haar deuren sloot. Sinds kort kan er echter weer overnacht worden in een appartement van maar liefst 10 meter hoog dat 2 slaapkamers, een badkamer en-suite, een woonkamer en een keuken biedt. Vanuit de toren heeft men uitzicht op het naastgelegen King’s Cross Station. Bijkomend voordeel is dat de Eurostar treinen op St. Pancras aankomen. Het appartement heeft dubbelglas dus hoor je geen lawaai en voor de klokkengelui hoeft je niet te vrezen, de klok wordt mechanisch aangedreven.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.