GLOW Eindhoven kijkt terug op een geslaagd en drukbezocht lichtfestival

De 11e editie van het internationaal lichtkunstfestival GLOW Eindhoven werd zowel in het centrum als op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) druk bezocht. Dankzij het droge weer in het laatste weekend heeft het festival opnieuw een recordaantal van 740.000 bezoekers getrokken.

Glow Eindhoven.  Bart van Overbeeke Fotografie

Glow Eindhoven. Bart van Overbeeke Fotografie

Ditmaal kwamen de bezoekersstromen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, België en diverse andere landen in Europa. GLOW Eindhoven vond plaats van 12 t/m 19 november.

Veilig gevoel

Dankzij een goede spreiding over de 7 km lange route en de bredere paden was het druk, maar werd het niet als té druk ervaren dit jaar. De soepele doorstroom op de meeste punten bracht meer rust en een veilig gevoel voor de bezoekers. De inzet van extra cameratoezicht op de route en nog eens 85 toezichthouders op het evenement heeft goed gewerkt.

 

 

GLOW marketing heeft dit jaar nog iets breder ingezet op Duitsland, België en Luxemburg. En met resultaat: de Duitse RTL, Belgische en Luxemburgse journalisten brachten verslag uit over GLOW. Bezoekers uit Duitsland waren enthousiast en hoorbaar aanwezig op het lichtfestival.

GLOW City

GLOW pakte uit met bijzondere lichtprojecten in het thema City & Science. Een thema dat tot uiting kwam in een route door het centrum en een route over de campus van de TU/e. Publieksfavorieten in het centrum waren het fotogenieke “Step into the Light’, met lichtbronnen die oneindig door leken te lopen richting de hemel en de rustgevende en prachtige verlichte ‘Magical Garden’, van oorsprong een eenvoudige parkeerplaats. Daarnaast blijven grote projecten met videomapping zoals ‘Axioma’ op het Stadhuis en het werk van Jeroen Bosch op de Catharinakerk altijd publiekslievelingen, waar na afloop regelmatig applaus klonk.

 

 

Het kleinere project ‘Flux Apparition’, een combinatie van licht, muziek, projectie en dans, werd zo druk bezocht dat we mogen concluderen dat het volgend jaar een groter podium nodig heeft. De route door het centrum is iets drukker bezocht dan de campus.

Glow Eindhoven. Claus Langer

Glow Eindhoven. Claus Langer

GLOW Science

Op de route over de campus van de TU/e zag je unieke innovatieve projecten, combi’s van science en licht. Een compleet andere sfeer dan het hectische centrum, donkerder en rustiger waardoor de lichtinstallaties intenser beleefd werden. De Tesla Coil ‘The Origing of Life’ met bliksem, licht en muziek, was het eerste project wat je tegenkwam op de campus en daar bleven de mensen meteen rijen dik staan om de ‘show’ te bekijken. Een bijzonder en vooral technisch slim project was ‘Exploding Wire’, een door de mens gercreëerde bliksemstraal met een lengte van 80 meter, die op GLOW een officieel wereldrecord heeft behaald. Het project ‘LumenUs’ met interactieve lichtgevende buizen werd veel gefotografeerd. Als ook de kubus ‘Photonic’, een 3D versie van het kunstwerk dat in het Van Abbemuseum tentoongesteld wordt. Ronald Ramakers, directeur GLOW:

“We zijn er in geslaagd om city en science dichter bij elkaar te brengen. Door wetenschap te combineren met licht wordt het aantrekkelijker voor een breder publiek. Dit biedt perspectief voor de opzet richting GLOW 2017”.

De volgende editie van GLOW Eindhoven is gepland van 11 t/m 18 november 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.