Kidslocator wint Noviteiten Award 2016

Op vakanties en dagjes uit gebeurt het maar al te vaak; ouders die hun kind ‘kwijt’ zijn. Kinderen zijn meestal lekker aan het spelen. De stress zit vooral bij de ouders. Met de Kidslocator, een app om de locatie van kinderen te bepalen, krijgen ouders er een digitaal oogje bij. Dat brengt rust en draagt bij aan een onbezorgde vakantie. Voor de jury van de Pleisureworld Noviteiten Award was dit dan ook een belangrijk reden om de prijs aan dit product toe te kennen.

winnaar-noviteiten-award-2016-kidslocator-bewerkt-1000

Hoe werkt de kidslocator

De Kidslocator werkt met een polsbandje en een aantal slim geplaatste Bluetooth beacons op het terrein. De ouders downloaden een app op hun mobiele telefoon die continu de locatie van hun kinderen in de gaten houdt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er een alarm afgaat als kinderen in een verboden zone komen (bijvoorbeeld in de buurt van water). Er is ook een optie met een kaart beschikbaar waardoor je altijd even kunt kijken waar je kinderen spelen.

 

 

Voordelen voor recreatiebedrijven

Zoekgeraakte kinderen zorgen voor stressmomentjes en vragen om extra tijd en aandacht. Met de Kidslocator wordt een oplossing geboden voor dit probleem. Het is prima mogelijk om de kosten door te berekenen aan de gasten door aan de polsbandjes een verhuurprijs te koppelen. Je biedt immers een meerwaarde aan de bezoeker; onbezorgdheid.

 

 

Jurybeoordeling

Erik Hordijk, voorzitter van de jury beaamde dat het elk jaar erg lastig is om noviteiten te beoordelen omdat de variëteit zo enorm groot is; “het is appels met peren vergelijken”. Vandaar dat de jury werkt met indicatoren waarop de producten een rating krijgen. De kidslocator scoorde o.a. zeer goed op: ‘innovatief: nieuwe oplossing voor bestaand probleem.’ en ‘marktpotentie; praktisch toepasbaar in de recreatiemarkt.’ De 2e en 3e prijs voor de Noviteiten Award 2016 werden respectievelijk toegekend aan Mocadazu (bamboetent) en Bright Buildings (transparante, seizoensverlengende constructies).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.