Bekijk de nieuwe tentoonstelling van ‘vergeten’ Haagse schilder uit de Gouden Eeuw: Jan van Ravesteyn

Jan van Ravesteyn (ca. 1572-1657) was in de 17e eeuw een van de belangrijkste portretschilders van Den Haag. Tegenwoordig is hij bij het grote publiek onbekend. Daarom organiseert het Haags Historisch Museum van 26 november 2016 t/m 9 april 2017 de tentoonstelling ‘Gezichten van de Gouden Eeuw. Portretten van Jan van Ravesteyn’. De tentoonstelling geeft – voor het eerst – een overzicht van zijn leven, werk en opdrachtgevers op een passende locatie: in het voormalige clubgebouw van de schutterij (het huidige Haags Historisch Museum), waar hij zo’n 400 jaar geleden zelf actief was als schutter.

officieren-van-het-witte-vendel-der-haagse-schutterij

De expositie toont 4 topstukken uit de eigen collectie, aangevuld met bruiklenen van o.a. het Mauritshuis en Rijksmuseum. Sinds lange tijd wordt een door Van Ravesteyn geschilderde familie weer met elkaar herenigd: de portretten van Jacob van Paffenrode (Rijksdienst Cultureel Erfgoed), zijn echtgenote Wilhelmina van Arckel (Gorcums Museum) en een meisje uit de familie Van Paffenrode (Kabinet van de Koning) zullen tezamen te zien zijn op de expositie.

 

 

Bij de tentoonstelling verschijnt de rijk geïllustreerde publicatie ‘Jan van Ravesteyn, een Haagse portretschilder’, geschreven door gastconservator Saskia Kuus. De publicatie kost €17,95 en is te koop in o.a. de museumwinkel.

 

 

Feestelijke opening op zaterdag 26 november

De feestelijke opening voor het publiek vindt plaats op zaterdag 26 november van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang tot het museum is deze dag gratis en er zijn diverse activiteiten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.