Een nieuw design voor het Statue of Liberty museum

Het Statue of Liberty Museum in New York wordt compleet vernieuwd. De plannen voor het nieuwe museum zijn onlangs onthuld door The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation.

vrijheidsbeeld-museum

4,3 miljoen mensen

Het nieuwe museum zal zo gebouwd worden dat de ruim 4,3 miljoen mensen die jaarlijks het Vrijheidsbeeld bezoeken, ook een bezoekje kunnen brengen aan het bijbehorende museum, om zo meer te weten te komen over de geschiedenis en de invloed van het beeld. Het nieuwe museum zal vanaf 2019 geopend zijn voor publiek.

 

 

Het vernieuwde museum van 2400 vierkante meter is ontworpen door het architectenbureau FXFOWLE en het experience design bedrijf ESI Design. De verbouwingen worden uitgevoerd door Phelps Construction Group. Het nieuwe museum biedt de ruim 4,3 miljoen jaarlijkse bezoekers de kans om te leren over de geschiedenis, de invloed en het nalatenschap van het Vrijheidsbeeld. Het huidige museum is namelijk alleen toegankelijk voor een klein deel van de Vrijheidsbeeld-bezoekers vanwege veiligheidsredenen die na 9/11 ingesteld zijn.

 

 

Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg is benoemd als voorzitter van de inzamelingscampagne met als doel $100 miljoen binnen halen voor de foundation. Deze foundation is verantwoordelijk voor de historische restauraties van het Vrijheidsbeeld en zal ook het nieuwe museum gaan realiseren. “Het Vrijheidsbeeld is niet alleen een van de meest herkende monumenten in de wereld, het is ook een internationaal symbool voor hoop en het verhaal van dit beeld verdient het om gedeeld te worden met alle bezoekers aan Liberty Island”, aldus de President en CEO van The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation, Stephan Briganti. “We zijn vereerd dat Diane von Furstenberg, die zelf geïnspireerd werd door het Vrijheidsbeeld toen zij voor het eerst aankwam in Amerika, de fundraising campagne leidt voor het nieuwe museum.”

Een virtuele ervaring

Het nieuwe museum wordt een modern gebouw waarvan ieder detail zorgvuldig is doordacht zodat het perfect aansluit bij het Vrijheidsbeeld en het eiland. Het museum wordt zo duurzaam mogelijk gemaakt en zal gebouwd worden van materialen afkomstig van Liberty Island en het Vrijheidsbeeld zelf. Bezoekers zullen bij binnenkomst op een virtuele tour door het gebouw gaan en zo alles leren over het verhaal van Lady Liberty en hoe de wereld om haar heen is veranderd.

new-rok-museum-liberty

De toegang tot het museum is gratis bij de aankoop van een ferry ticket naar Liberty Island en Ellis Island. Liberty Island zal tijdens de bouw van het nieuwe museum geopend blijven voor publiek.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.