Luxaviation Belgium neemt vliegtuigloods van 4 miljoen euro in gebruik

Luxaviation Belgium, dat deel uitmaakt van Luxaviation Group, neemt een nieuwe hangar van 4000 m2 in gebruik op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. Met de bouw van deze immense loods is een investering van 4 miljoen EUR gemoeid.

luxe-jet

André Rieu

Het gebouw wordt op donderdag 17 november ingehuldigd door de Nederlandse violist en orkestleider André Rieu. In de loods kunnen tot 15 zakenjets gestald worden. Ook de Belgische onderhoudsafdeling van ExecuJet, dat eveneens deel uitmaakt van Luxaviation Group, heeft er onderdak gevonden.

 

 

“Luxaviation stelde vast dat de vraag binnen de zakenluchtvaart in de regio toeneemt. Daarom besliste Luxaviation Group om te investeren in de ontwikkeling van Luxaviation Belgium met de bouw van een moderne loods”, aldus Hervé Laitat, CEO van Luxaviation Belgium. “Het nieuwe gebouw biedt plaats aan meer en grotere vliegtuigen, zoals de Dassault Falcon 2000 en de Gulfstream V. Hierdoor kan er efficiënter gewerkt worden en stijgt ook de kwaliteit van onze dienstverlening. Het team van Luxaviation Belgium is zeer blij met deze mooie, nieuwe loods. Wij kijken ernaar uit om onze bestaande en nieuwe klanten hier te mogen verwelkomen.”

 

 

Optimale dienstverlening

Dominiek Deman, Sales Director van Luxaviation Belgium, voegde eraan toe: “Voortaan kunnen wij onze klanten, de eigenaars van privé-vliegtuigen en business jets, een optimale dienstverlening aanbieden in een moderne, verwarmde vliegtuigloods. Grotere toestellen kunnen er moeiteloos in en de onderhoudsafdeling kan er efficiënter en in comfortabelere omstandigheden werken. Wij zullen ons hoog serviceniveau handhaven en zelfs uitbreiden en verbeteren dankzij het grotere aantal vliegtuigen dat we nu onderdak kunnen bieden.”

Het grootste gebouw

De nieuwe loods van Luxaviation is 100 meter lang, 40 meter breed en 12 meter hoog. Het is het grootste gebouw op de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem. De hangar is gelegen aan de zuidzijde van het vliegveld, vlakbij de inschepingsvloer (apron). De bouw ervan nam ruim 2 jaar in beslag. Hoofdaannemer was Ghelamco. De vloer van de loods heeft een blinkende toplaag in waterdichte epoxy. Hierdoor kunnen eventuele kleine lekken aan vliegtuigmotoren of hydraulische systemen gemakkelijker gedetecteerd worden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.