Schitterende archeologische ontdekking in Beit Ras

Tijdens een opgravingproject om het lokale rioolwaterzuiveringnetwerk in de noordelijke stad Beit Ras uit te breiden, is er een graf ontdekt hoogstwaarschijnlijk uit de Hellenistische periode/begin Romeinse periode. Het graf bestaat uit een grot met twee grafkamers.

jordanie-opgraving

Een unieke vondst

In de grotere kamer bevindt zich een uit basaltsteen gehouwen tombe, die versierd is met 2 leeuwenhoofden en waarin menselijke botten zijn gevonden. De fascinerende oliefresco’s die de muren van de kamer versieren, maken dit graf uniek. De fresco’s, die voor het grootste deel goed intact gebleven zijn, portretteren menselijke figuren, paarden en andere mythologische scènes en geven ons een goed inzicht in de historische begrafenisrituelen. De 2e, kleinere kamer, bevat twee uitgehouwen graven zonder artefacten.

 

 

Fresco’s

De adembenemende fresco’s zijn onder andere schilderingen van wijnstokken, die goed het sociale en agrarische leven tijdens de Klassieke Oudheid weergeven, hoogstwaarschijnlijk in de Hellenistische periode/begin Romeinse periode. De inscripties en artefacten die in het graf gevonden zijn worden geanalyseerd om een nauwkeuriger tijdsbestek te bepalen, evenals inzicht te geven in voor wie de graven werden gebouwd.

Voorlopig gesloten voor onderzoek

H.E. Minister van Toerisme en Oudheden mevrouw Lina Annab heeft na een bezoek aan de ontdekkingsplek bevestigd dat het ministerie van Oudheden zal blijven graven om het uiteindelijk klaar te maken voor toekomstige bezoekers. Voorlopig blijft het gesloten voor bezoekers voor nader onderzoek.

Beit Ras

De heer Munther Jamhawi, directeur-generaal van het Ministerie van Oudheden, voegt toe dat de stad Beit Ras 1 van de 10 Hellenistische/Romeinse Dekapolis steden was en in de tijd Capitolias werd genoemd.

 

 

De stad wordt eveneens genoemd in Arabische poëzie als een unieke locatie met een theater dat uit de 2e eeuw stamt en overblijfselen van een Byzantijnse kerk. De architecturale stijlen van deze kerk werden later tijdens het Islamitische tijdperk en in het bijzonder tijdens de vroege Umayyad periode gebruikt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.