Het dierenrijk Jordanië: Een land met veel diversiteit

Jordanië herbergt vele culturele schatten en is het thuis van een ontzettend gastvrije bevolking, die haar gasten graag verwelkomt met een kopje zoete thee.

jordanie-1024

Ajlun

Maar Jordanië is eveneens het thuis van heel veel dieren. Van schorpioenen in de woestijn, zeldzame diersoorten in Shaumari tot kleurrijke vissen in het water van de Rode Zee; dierenliefhebbers komen gegarandeerd met een mooi fotoalbum thuis!

 

 

Het Ajlun natuurreservaat ligt in de hooglanden ten noorden van Amman. De eiken- en pistache bomen, die afgewisseld worden met pijnboompitten, hazelnoot en wilde aardbeibomen, zijn niet alleen van onschatbare waarde voor de lokale bevolking, het is ook het perfecte leefgebied voor onder andere wildzwijnen, de gestreepte hyena, stekelvarkens, de goudjakhals en reeën. ’s Nachts kruip je in je eigen holletje; de ecolodges midden in de natuur.

 

 

Wilde Wadi Rum woestijn

Over het algemeen zien bezoekers van de Wadi Rum alleen kamelen en kuddes geiten en schapen, maar als je net wat beter zoekt zit de woestijn vol verrassingen. Er wonen namelijk zo’n 130 verschillende dieren! Allerlei insecten, hagedissen en slangen, maar ook grotere zoogdieren als de Arabische woestijnkat, vossen en de Nubische steenbok. De meeste dieren mijden het felle zonlicht en komen ’s nachts tot leven. Boek dus een nighttour en beleef de woestijn op een geheel andere manier!

bok-geit-jordanie-1024

Shaumari reservaat

Het Shaumari reservaat werd in 1975 opgericht als fokcentrum voor bedreigde of in het wild uitgestorven diersoorten. Na jaren van succesvol fokken is het vandaag de dag een bloeiende beschermde omgeving voor een aantal van de meest zeldzame diersoorten in het Midden-Oosten. Vanaf de observatie toren zie je de Oryx, struisvogels, gazellen en onagers in hun natuurlijke omgeving. Breng ook een bezoekje aan het bezoekerscentrum, waar je alles leert over de geschiedenis van het reservaat.

Onderwaterwereld in Aqaba

De onderwaterwereld in Aqaba is met kleurrijk koraal en vele vissoorten spectaculair. Spot de clownvis, trompetvis en koraalduivel en met een beetje geluk komt er een enorme schildpad op z’n gemakje voorbij. Voor de meer ervaren duiker is het wrak van een oud vrachtschip en een tank een aanrader.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.