Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017

Amsterdam, 10 november 2016: Afgelopen maandag, 7 december, is Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017 door Gault Millau Nederland.

Sidney Schutte in actie bij restaurant Librije's Zusje Amsterdam

Sidney Schutte in actie bij restaurant Librije’s Zusje Amsterdam

Trots op het team

De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam toonde zich verrast en vooral heel blij met de benoeming, waarin hij nadrukkelijk ook zijn keukenteam betrekt. “Ik ben hartstikke trots op het team, met echte toppers in de keuken waar ik altijd op kan rekenen. Deze eervolle onderscheiding geeft het vertrouwen dat we met Librije’s Zusje op de goede weg zijn.”

 

 

Librije’s Zusje Amsterdam kreeg binnen 7 maanden na de opening in mei 2014 direct twee Michelinsterren. In korte tijd veroverde het restaurant onder leiding van Sidney Schutte een plek in de top tien van de Nederlandse gastronomie. Het juryrapport van Gault Millau spreekt over ‘een komeetachtige ontwikkeling van Schutte en zegt over zijn kookstijl: “Sidney’s gerechten zijn precisiewerkjes. Elk bord is een verhaal op zich. Compositie, smakenbalans, ingrediënten, bereidingen, alles grijpt uiteindelijk op een verrassende manier in elkaar. Het is vaak gedurfd, ook met Aziatische ingrediënten, maar van een subtiliteit die alleen de allerbeste chefs beheersen.”

 

 

Wie is Sidney Schutte?

Sidney Schutte is altijd en overal bezig met het ontwikkelen van nieuwe gerechten. Met regelmaat verschijnen die op de menukaart. Soms is er sprake van een absolute topper, zoals de ‘jonge makreel’, die hard op weg is een klassieker te worden. Op dit moment in al zijn schoonheid en verfijning op het menu in Librije’s Zusje, maar met een lange voorgeschiedenis, die eenvoudig begon met het schoonmaken van de makreel op Japanse wijze…

Het gerecht Young Mackerel bij Librije's Zusje

Het gerecht Young Mackerel bij Librije’s Zusje

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.