Topattractie Tenerife voorzien van Michelin-sterren

Een van de populairste attracties op Tenerife is de ‘Sunset & Stars’ tour, waarbij deelnemers met de kabelbaan de Teide vulkaan op gaan om daar de sunset en de sterrenhemel die daarop volgt te bewonderen. De enige 2-sterren Michelin kok van de Canarische Eilanden, Erlantz Gorostiza, gaat voortaan zorgen dat de excursie ook wordt voorzien van een ‘sterrendiner’.

kok-eten-zwarte-achtergrond-chef

Toeristen die voor deze excursie kiezen, krijgen tussen ‘sunset’ en ‘stargazing’ een uitgebreid diner voorgeschoteld, waar chef Gorostiza laat zien en vooral proeven hoe bijzonder de lokale keuken is. Erlantz Gorostiza is momenteel chefkok in het befaamde M.B restaurant op Tenerife – een ‘signature’ restaurant van de nog bekendere kok Martin Berasategui. Los van het hoogstaande menu is het uiteraard een belevenis op zich om op Spanje haar hoogste berg te zijn: de Teide meet maar liefst 3.718 meter.

 

 

Sterren kijken

Tenerife staat bekend om haar bijzonder heldere hemel, die het mogelijk maakt om echt ontelbaar veel sterren te zien. Uiteraard wordt dat effect alleen maar overweldigender als je zelf in een aardedonker natuurpark staat, op een berg… Zeker met uitleg van professionele astrologen erbij is de sterrenhemel adembenemend.

 

 

De ‘Sunset&Stars’ excursie bestaat uit een retourtocht met de kabelbaan naar de top van de Teide, een welkomstdrankje (van een lokale wijnmakerij op een hoogte van ruim 3.500 meter…), natuurlijk een prachtige ‘sunset’, een luxe diner inclusief lokale wijnen en sterren kijken (ook met een telescoop) onder begeleiding van Engelstalige gidsen. Prijzen vanaf 61 euro p.p. Meer informatie over de ‘Sunset&Stars’ tour op de website.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

Comments are closed.