Bekijk de officiële opening van de Kerststad Valkenburg

De voorbereidingen om Valkenburg aan de Geul om te toveren tot dé Kerststad van Nederland zijn in volle gang. Dit betekent onder andere dat een officiële opening van de stad niet lang meer op zich laat wachten. Op zaterdag 19 november wordt Kerststad Valkenburg officieel geopend.

kerst-optocht-slee-rendier

Op zaterdagavond 19 november 2016 wordt het officiële startsein gegeven aan alle sfeervolle activiteiten die Kerststad Valkenburg te bieden heeft. U bent van harte uitgenodigd om bij het officiële openingsprogramma van dé kerststad aanwezig te zijn.

 

 

Programma opening

De opening van Kerststad Valkenburg voltrekt zich in het centrum van Valkenburg, om precies te zijn in het Halderpark. U kunt de opening van Kerststad Valkenburg bijwonen vanaf 19.30 uur.
Om 19.30 uur voert burgemeester Martin Eurlings de officiële openingshandeling uit en om 19.45 uur start de Christmas Parade. De Christmas Parade is een betoverende parade van verlichte praalwagens en vrolijke dansers in prachtige kostuums, die op een nieuwe, speciaal gecomponeerde Christmas Song door het centrum van Valkenburg trekt. Aansluitend kunt u genieten van vuurwerk vanaf de Kasteelruïne.

 

 

Overige activiteiten in Kerststad Valkenburg

Niet alleen de Christmas Parade maakt Valkenburg vanaf het derde weekend in november tot dé kerststad van Nederland. De kerstmarkt in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot ónder Valkenburg zorgen hier ook voor. In de historische grot MergelRijk worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. De Route d’Amuse u langs de beste restaurants van Valkenburg. In aanloop naar Kerstmis worden een reeks kerstconcerten met grote namen gepresenteerd in de sfeervol aangeklede theaterzaal van de Polfermolen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.