Kiezen uit meer dan 400 kennissessies

‘Hoe word ik een leraar met lef?’ Een interactieve workshop met stappenplan om leraar met lef te worden, met veel voorbeelden uit de praktijk. De workshop wordt gegeven door Renée van Eijk, leraar PO in Rotterdam en voorzitter van Leraren met Lef.

boeken-not-2017-docenten

Meer dan 400 workshops

Van Eijk nam in 2015 deel aan het platform onderwijs 2032. Het is één van de meer dan 400 workshop die worden gegeven tijdens NOT 2017. De vakbeurs voor professionals in KO, PO, VO en MBO wordt van 24 tot en met 28 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

 

De NOT-organisatie heeft het complete programma deze week op de website (not-online) gepubliceerd. Wie zich registreert om de beurs te bezoeken kan direct aangeven welke workshop hij/ zij wil bezoeken. Alle workshops duren 3 kwartier. De workshops kunnen worden gefilterd op thema, functie en sector. Het programma is samengesteld in samenspraak met de Adviesraad NOT en het onderwijspanel dat inmiddels uit meer dan 1200 onderwijsprofessionals bestaat.

 

 

Actueel

Het programma haakt in op actuele thema’s. Voorbeeld daarvan is de workshop digitale geletterdheid in de praktijk. Strategisch adviseur Remco Pijpers van Digitale geletterdheid vertelt over de 4 digitale vaardigheden die van kinderen worden verwacht: basiskennis ICT, Compututational thinking, informatievaardigheden en mediawijsheden. Hij gaat in op de vraag hoe je een volgende stap kunt zetten in het digitaal geletterd maken van je leerlingen.

Hoe zit het met ‘Werken aan een gezonde school’? Een gezonde basisschool uit Culemborg vertelt in de onderwijsacademie over de eigen ervaringen. Gezien de media-exposure vorig jaar maakt de Culemborgse onderwijsinstelling letterlijk school. De school heeft de themacertificaten Voeding, Bewegen en Sport & Welbevinden. Op dit moment wordt gewerkt aan een beleid voor mondgezondheid.

Cultuur

Veel leuke, interessante en inspirerende workshops in het kader van ‘Dagtrips theater en Cultuur’. Eén van de kennissessies is ‘Ontdek de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum!’ 3 acteurs uit het Rijksmuseum laten zien hoe lesstof tot leven wordt gebracht. Met een kort fragment uit het theatrale onderwijsprogramma Jij en de Gouden Eeuw ervaren de toehoorders zelf hoe een museale ervaring mooi aansluit op de lesstof.

Young Professional

Uitgebreid aandacht ook voor de Young Professional. De boodschap: onderwijs is leuk, afhaken is zonde. Docent geschiedenis Jan Willem van den Bos (Leraar van het Jaar 2013) geeft aan jonge leraren en docenten een Les in Passie. Hij legt uit waarom het vak van leraar het mooiste beroep ter wereld is. Hij gebruikt de metafoor van de bondscoach. Aan de ene kant probeer je van de klas een team te maken, aan de andere kant kijk je naar de individuele kwaliteiten van de leerling. Welke tactiek gebruik je en hoe houd je de spelers gemotiveerd?

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.