NOT wordt één groot onderwijsfeest

Vanaf deze week kunnen kaarten worden besteld voor NOT 2017. NOT is de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Kinderopvang is deze editie nieuw als sector toegevoegd. NOT wordt van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

beurs-school-support

De beurs kent een veelheid aan activiteiten. Naast een uitgebreid expositieveld, zijn daar traditioneel de verschillende straten en pleinen. Tot de toppers behoren de Kinderboekenstraat, het Opleidingenplein en de Dyslexiestraat. Daarnaast is er ruimte ingeruimd voor inhoudelijke sessies door deelnemers.

Onderwijsacademie

Niet meer weg te denken is de Onderwijsacademie, waar in meer dan driehonderd sessies de allerlaatste ontwikkelingen worden gepresenteerd. Sinds vorig jaar is aan het programma gewerkt. Verschillende adviesraden hebben eerst de trends voor de komende jaren in kaart gebracht. Dit heeft een longlist aan onderwerpen opgeleverd. Deze longlist is begin dit jaar voorgelegd aan het Onderwijspanel dat bestaat uit 1500 leden, verdeeld over de verschillende sectoren (KO, PO, VO en MBO) en segmenten. Per sector en segment is een top 10 highlights samengesteld. Deze zijn vertaald naar meer dan driehonderd sessies in de Onderwijsacademie.

 

 

Brand Manager Audrey Wilschut is trots op de aanpak. “We hebben een naam hoog te houden met de Onderwijsacademie. Het aanbod is voor en door het brede onderwijsveld samengesteld, waarbij we de onderwerpen ook nog eens adresseren aan vijf specifieke segmenten, variërend van Bouw, Facilitair en Inrichting tot Leren & Onderwijzen met behulp van ICT. De adviesraad bestaat uit exposanten, bezoekers, verenigingen en stichtingen. We weten zeker dat we per segment en sector de top tien van belangrijkste onderwerpen coveren. Half december sturen we in een oplage van 130 duizend exemplaren het magazine-met-programma het veld in.”

Innovatie Award & Route

Wat is nieuw en wat springt er echt uit? De NOT presenteert de Innovatie Award & Route. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Leraren van het Jaar 2015, selecteert de innovaties van exposanten. Deze exposanten worden opgenomen in zes routes, waar groepjes van 20 bezoekers langs gaan. Elke exposant krijgt één minuut de tijd om zijn innovatie te pitchen. In een half uur maken deelnemende bezoekers kennis met het opvallende beursnieuws. Er is altijd baas boven baas. De topper onder de innovaties wordt op de eerste beursdag bekroond met de NOT Innovatie Award.

 

 

Young Professional Programma

Jonge mensen enthousiasmeren voor het vak van leraar is één, ze op langere termijn behouden voor het onderwijs is twee. Er is veel uitval onder young professionals. Juist om dat enthousiasme te blijven stimuleren biedt NOT op de vrijdag het Young Professional Programma aan, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen PO, VO en MBO. Elk onderwijstype kent zijn eigen problematiek. In het programma komen de volgende zaken aan bod: wat zijn jouw kansen in het onderwijs op de langere termijn, hoe houd je de passie vast en vertellen Leraren van het Jaar hoe zij het geschopt hebben van Starter tot bekroond docent.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.