Icelandair bekroond voor sterke marktperformance in concurrerende sector

Icelandair is door CAPA – Centre for Aviation uitgeroepen tot “Regional Airline of the Year”. Deze award wordt uitgereikt aan de regionale luchtvaartmaatschappij die uitblinkt op strategisch vlak, zichzelf als een toonaangevend leider in de markt zet én innovatie laat zien binnen de regionale luchtvaartsector.

Icelandair’s CEO Birkir Hólm Guðnason neemt de prijs in ontvangst van Derek Sharp, Travelport Senior VP & MD Air Commerce Group

Icelandair’s CEO Birkir Hólm Guðnason neemt de prijs in ontvangst van Derek Sharp, Travelport Senior VP & MD Air Commerce Group

Sterke perfomance

Icelanair is volgens de jury onderscheidend door haar sterke performance in een kleine markt die de druk ervaart van hevige concurrentie van low-cost-carrier maatschappijen. Icelandair heeft een behoorlijke groei doorgemaakt en toont momenteel één van de hoogste winstmarges op de omzet onder de gevestigde airlines.

 

 

Icelandair: kleine airline met grote successen

Tijdens de awards ceremonie op 27 oktober in Amsterdam nam Icelandair’s CEO Birkir Hólm Guðnason de prijs in ontvangst van Derek Sharp, Travelport Senior VP & MD Air Commerce Group. “Icelandair heeft opmerkelijke resultaten behaald en groei laten zien ten tijde van een steeds intenser wordende concurrentie onder de low-cost-carriers,” aldus jurylid Mr. Harbison. “De innovatieve ‘connecting flights’ strategie van Icelandair, die focust op vrij verkeer tussen Europa en Noord-Amerika, heeft een groei aangewakkerd. Daarnaast heeft deze strategie IJsland als reisbestemming op de kaart gezet.” De CAPA Regional Airline of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt ter erkenning van de kleinere vliegmaatschappijen en luchtvaartgroepen met een passagiersaantal onder de 10 miljoen.

 

 

Het passagiersaantal van de Icelandair Group was in 2015 met 16% gestegen, terwijl haar nettowinst tegelijkertijd met 60% groeide. Een dergelijke groei en winstgevendheid zijn ongebruikelijk voor een kleine Europese full-service luchtvaartmaatschappij. De Icelandair Group heeft een jaarlijks passagiersaantal van bijna 4 miljoen.

Icelandair Boeing 757-200

CAPA’s Aviation Awards for Excellence

Naast Icelandair hebben ook Qatar Airways en Wizz Air één van de felbegeerde ‘Airline’ awards ontvangen tijdens de uitreiking van de CAPA Aviation Awards for Excellence in Amsterdam. London City en Vancouver kwamen binnen de categorie ‘Airports’ als winnaars uit de bus. Tony Fernandes, de CEO van AirAsia Group, ging naar huis met de ‘Executive’ award en luchtvaart-IT-bedrijf Air Black Box won in de categorie ‘Innovation’. CAPA – Centre for Aviation looft al 14jaar lang awards uit aan luchtvaartmaatschappijen en luchthavens die niet alleen succesvol opereren, maar daarbij ook daadwerkelijk verschil maken binnen de altijd veranderende sector. Ten tijde van onrust in de industrie blinken de winnaars uit met hun vernieuwende strategieën en creëren daarmee nieuwe koersen binnen de markt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.