Icelandair sluit 2015 af met groei in winst, passagiers, en bezetting

Icelandair heeft 2015 boven verwachting afgesloten met een groei in aantal passagiers, bezettingsgraad en winst. De luchtvaartmaatschappij vervoerde het afgelopen jaar een recordaantal van 3,1 miljoen reizigers. Samen zorgden zij voor een bezettingsgraad van 83,1%. Icelandair is onderdeel van Icelandair Group, dat in totaal een winst van 111,2 miljoen dollar behaalde, een groei van 67% ten opzichte van 2014.

De Hekla Aurora van Icelandair

De Hekla Aurora van Icelandair

Recordaantal passagiers: +18%

Het aantal passagiers lag in 2015 op 3,1 miljoen, een recordaantal voor Icelandair en een groei van 18% ten opzichte van 2014. De groei was het sterkst op de vluchten tussen Europa en Noord-Amerika (20%), waarbij je onderweg een stopover op IJsland maakt. De gemiddelde bezettingsgraad van de luchtvaartmaatschappij was 83,1% (80,4% in 2014), waarbij elke maand een nieuw record werd behaald.

 

ZIE OOK: Ontdek het prachtige IJsland met een WOW air stopover

 

67% groei voor Icelandair Group

De totale winst van Icelandair Group in 2015 bedroeg 111,2 miljoen dollar, een groei van 67% ten opzichte van het jaar ervoor. Icelandair is onderdeel van Icelandair Group. Björgólfur Jóhannsson, President en CEO van Icelandair Group, zegt hierover: “Icelandair Group presteerde goed in 2015. De resultaten overstijgen de verwachtingen die we aan het begin van het jaar hebben gesteld. Dit komt onder meer door een sterke uitvoering, lagere brandstofprijzen, de toenemende vraag vanuit Noord-Amerika, goede charter- en cargoresultaten en groei in hotelbezetting. Ons personeel heeft de afgelopen jaren geweldig werk verricht voor de groei van Icelandair Group. De behaalde resultaten van afgelopen jaar zijn het bewijs hiervoor.”

 

 

Icelandair Group bestaat uit negen dochterondernemingen die samen de complete IJsland-ervaring bieden. Onder Icelandair Group vallen onder meer Icelandair Hotels, een IJslandse hotelketen met vestigingen in Reykjavik en de rest van IJsland, en Air Iceland, verantwoordelijk voor vluchten binnen IJsland en naar Groenland en de Faeröer Eilanden. Iceland Travel is de grootste touroperator van IJsland. Andere dochterbedrijven zijn Icelandair Cargo, Loftleidir Icelandic, Fjárvakur, IGS en VITA.

 

 

Vooruitzichten 2016: nieuwe toestellen en verdere groei

In het voorjaar van 2016 voegt Icelandair een nieuwe Boeing 757-200 (183 passagiers) en twee Boeings 767-300 (ieder 260 passagiers) toe aan haar vloot. De nieuwe vliegtuigen zorgen voor 24% meer capaciteit. Icelandair verwacht de groei op de vluchten tussen Europa en Noord-Amerika in 2016 verder door te zetten, onder meer door de start met vluchten naar Chicago (maart) en Montreal (mei). Vanaf maart vliegt Icelandair ook vanuit Aberdeen en Parijs Orly. Ook verhoogt Icelandair vanaf 12 september het aantal vluchten vanuit Brussel in de winter van drie naar vier keer per week. Het beschikbaar aantal stoelen per kilometer groeit in 2016 mede daardoor met 21%.

Comments are closed.