Ontdek het Tenerife Walking Festival 2017

Van 23 tot 27 mei 2017 wordt in Tenerife het ‘Tenerife Walking Festival’ georganiseerd. Tijdens het Festival hebben deelnemers de keuze uit 20 verschillende wandelingen in drie verschillende categorieën: wandelingen die de kustlijn volgen, wandelingen door bossen en wandelingen door het vulkanische deel van Tenerife bij de ruim 3.700 meter hoge vulkaan El Teide.

Wandelaars bij de Pico del Teide tijdens het Tenerife Walking Festival 2016

Wandelaars bij de Pico del Teide tijdens het Tenerife Walking Festival 2016

Tenerife staat al langer bekend als een van de Canarische Eilanden waar zon en zee een belangrijke rol spelen, maar de diversiteit van het eiland is veel groter dan dat. Bananenplantages, ruige bossen, groene valleien, wijngaarden, ‘maanlandschappen’ rondom de vulkaan: het is er allemaal. De wens om die diversiteit bij een groter publiek bekend te maken is een van de grondslagen voor het Tenerife Walking Festival geweest.

 

 

Nieuw in 2017 is dat elke deelnemer door een inventief systeem zijn ‘ecologische voetafdruk’ kan berekenen en hoe die gecompenseerd kan worden. Daarnaast zijn er twee geheel nieuwe routes in het aanbod opgenomen. In het aanbod van routes zitten ook wandelingen door de twee UNESCO-gebieden van Tenerife: het Teide National Park en het Anaga Rural Park.

 

 

Los van wandelen wordt er tijdens het festival veel aandacht besteed aan lokale cultuur. Zo is er elke avond in Puerto de la Cruz – de basis van het Walking Festival – een proeverij van lokale gerechten en wijnen, kan men sterren kijken in het Teide National Park, zwemmen in de natuurlijke baden enz.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.