Als het Zwarte Woud weer wit kleurt

Met meer dan 170 skiliften, 2.000 kilometer langlaufloipen en 250 kilometer skipistes is het Zwarte Woud voor de skiër, snowboarder en langlaufer een echt winterwonderland. Wandelaars komen er op de ontelbare sneeuwvrij gemaakte wandelroutes ook helemaal aan hun trekken.

lichtjes-kerst-lucht-foto

Tel daar ook nog eens het aroma van glühwein en andere typische winterlekkernijen bij op en het is duidelijk dat het Zwarte Woud een bestemming is waar je de winter optimaal beleeft. Voor de kerstinkopen kun je terecht op een van de meer dan 180 kerstmarkten die gehouden worden in deze geliefde vakantieregio die zich uitstrekt van Baiersbronn en Freudenstadt in het noorden tot Freiburg en Hochschwarzwald in het zuiden.

 

 

Van 21 november tot en met 23 december staat de Freiburger Weihnachtsmarkt garant voor een gezellige adventstijd. In de Altstadt kun je je dan te goed doen aan de plaatselijke Bratwurst, de “Freiburger Rote”, maar ook aan honingkoek of glühwein van wijnboeren uit de regio. In hun kramen maken ambachtslieden voor je ogen kerstcadeaus en andere kunstvoorwerpen. Kinderen kunnen op de Kartoffelmarkt zelf hun Plätzschen (koekjes) bakken.

Op het grootste marktplein van Duitsland vindt van 9 tot en met 18 december de Freudenstädter Weihnachtsmarkt plaats. De talloze lichtjes zorgen voor een betoverende sfeer en de Turmbläser maken het nog sprookjesachtiger. Vanaf de toren van het Rathaus laten deze blaasmuzikanten hun kerstliederen neerdalen over de binnenstad. Liefhebbers van regionale delicatessen van het winterse seizoen zijn er helemaal op hun plaats. Voor kleine gasten is er een kinderprogramma met theater.

 

 

Hochschwarzwald is het grootste Duitse skigebied ten noorden van de Alpen en al jaren dé plek voor wintervakanties met volop sportieve uitdagingen, natuurbeleving en andere actieve evenementen. In deze regio vindt ook een bijzondere kerstmarkt plaats: het Kerstdorp in de uitgang van de Ravennaschlucht. Onder de 40 meter hoge en verlichte stenen viaduct van de Höllentalbahn vindt elk weekend in de Adventstijd deze bijzondere markt met live muziek plaats.

Ook deze winter doet Karlsruhe de titel “Weihnachtsstadt” weer alle eer aan. Er vinden talrijke kerstmarkten plaats, er komt een gigantische ijsbaan en de binnenstad wordt uitbundig gedecoreerd. Centrum van alle activiteiten is de Karlsruher Christkindlesmarkt, op de Friedrichsplatz. In de directe omgeving is voor kinderen Kinderland St. Stephan en voor de Durlacher Karlsburg is er een middeleeuwse kerstmarkt. Schaatsen en ‘Eisstockschiessen’ in het meest romantische decor van de stad kan op de ijsbaan die aangelegd is vóór het barok-kasteel dat een centrale plaats inneemt in de structuur van deze Fächerstadt.

Als dikke sneeuwvlokken het Zwarte Woud in een winterwonderland veranderen, dan is Baiersbronn dé uitgelezen plek voor wandelliefhebbers. In deze ‘Wanderhimmel’ zijn 29 bewegwijzerde wandelingen, 220 kilometer loipen, talrijke skiliften, rodelbanen en een schaatsbaan. Met de Schwarzwald Plus-kaart zijn veel van deze zaken gratis te beleven. Deze kaart is te verkrijgen bij de deelnemende Schwarzwald Plus-accommodaties.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.