La Niña brengt veel sneeuw deze winter

Volgens de laatste berichten van Amerikaanse meteorologen is er geen ontkomen meer aan: La Niña, the Lady of Winter is coming! Deze tegenhanger van El Niño belooft bergen sneeuw voor de komende winter.

sneeuw-berg

Noord-Amerika en Canada profiteren

Deze voorspelling komt niet zomaar uit de lucht vallen. De weerdeskundigen vergeleken de laatste mega El Niño/La Niña in 1997/1998 met het huidige weerpatroon. Dat blijkt tot nu toe bijna exact dezelfde lijn te volgen. Men schat 75% kans op een La Niña winter, wat zoveel wil zeggen als heel veel sneeuw. Helaas plukt Europa hier niet echt de vruchten van. Dit weerfenomeen speelt met name de skiresorts in Noord Amerika en Canada in de hand.

 

 

Meer wintersporters verwacht

Of het nu komt door deze hoopvolle voorspellingen durft Else Schepers, van skispecialist WintersportCanadaAmerika.nl niet te beweren. Feit is wel dat zij in de aanloop naar het seizoen een forse stijging ziet van het aantal boekingen. “Skiën in Amerika en Canada zit echt in de lift. Dankzij de diverse rechtstreekse vliegverbindingen naar o.a. Calgary, Edmonton, Vancouver en Salt Lake City duurt een reis naar de overzeese sneeuw niet langer dan de autoreis naar Zwitserse of Franse skiresorts. En het is echt iets wat bij veel skiliefhebbers op de bucketlist staat, merken wij. Ze willen die unieke ervaring beleven van powdersnow, geen wachtrijen bij de lift, een veel hoger serviceniveau en uitstekende accommodaties“. En nu zijn eigenlijk de omstandigheden perfect: de crisis is voorbij, de dollar staat gunstig en de sneeuw wordt geweldig!”, aldus Else Schepers.

 

 

Aanbod van 38 skiresorts

WintersportCanadaAmerika.nl biedt wintersportreizen in 18 skiresorts in Canada en 20 in Amerika. Zij heeft daarmee het grootste aanbod op de Nederlandse markt van overzeese wintersportvakanties.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.