Winterpret voor het hele gezin net over de grens

De winterperiode is in Nedersaksen een tijd van gezelligheid, met veel kerstmarkten en tijd voor het gezin. De hele winter door valt er net over grens in de graafschap Bentheim en in het Eemsland voor jong en oud veel te beleven: een kerstmarkt tussen de dieren, glijden van Duitsland naar Nederland en een indrukwekkende scheepswerf.

wintervreugde-in-nedersaksen

Graafschap Bentheim

Kerstmarkt tussen de dieren

Een uitstap naar de dierentuin is natuurlijk in elk seizoen leuk. Maar in familiedierenpark Nordhorn wordt het van 3 tot en met 11 december wel heel gezellig: dan kan men tussen meer dan 1700 dieren over de feestelijk versierde kerstmarkt struinen. Op 3 en 10 december kunnen kinderen ook een huisje van Lebkuchen (peperkoek) maken.
www.dierentuin-nordhorn.nl

 

 

Glijden van Duitsland naar Nederland

In Duitsland de glijbaan op, naar beneden zoeven en in Nederland landen. In de graafschap Bentheim kan men in de zes grensspeeltuinen op een bijzondere manier in het buurland komen: via de glijbaan, de schommel of het klimparcours. Plezier voor het hele gezin gegarandeerd.
www.grafschaft-bentheim-tourismus.de/erleben/familie-kinder.html

 

 

Eemsland

Bezoek de reuzen van de oceaan in een vernieuwde attractie

Op de Meyerwerf in Papenburg, vlak over de grens, is men getuige van de bouw van enorme cruiseschepen. Het bezoekerscentrum van de Meyerwerf is in 2015 volledig verbouwd tot een nieuwe boeiende attractie. Bezoekers kunnen daarbij over de schouder van de werfarbeiders meekijken.
Op een oppervlakte van 3500 m² wordt de moderne scheepsbouw en de cruisevaart in kaart gebracht en leert men alles over de bouw en het leven aan boord van deze luxe schepen. www.meyerwerft.de

Meer tips

Deze en andere leuke tips zijn te vinden op www.vakantieland-nedersaksen.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.