23 Natuurkampeerterreinen open in de winter

Kamperen in de winter, voor de één klinkt het als een onneembare berg, voor de ander is het een way of life. Wie graag buiten is ongeacht de temperatuur, kan deze winter zijn hart ophalen op maar liefst 23 Natuurkampeerterreinen en een GroepsNatuurkampeerterrein.

Hessenoord winterkamperen in een tipi

Hessenoord winterkamperen in een tipi

De voordelen van Winterkamperen

Er zitten veel voordelen aan winterkamperen: zo weet je zeker dat je een plek hebt, en heb je alle ruimte die je je maar kunt wensen. Op de terreinen is het stil. Na een verfrissende boswandeling een vuurtje stoken en met een warme koffie in je hand genieten van de sterrenhemel of de roep van een uil. Wie het buitenleven mist in de wintermaanden moet het beslist een keer proberen.

 

 

Voorzieningen

Bij alle Natuurkampeerterreinen staat aangegeven welke voorzieningen ze bieden in de winter. Dit varieert van verwarmd sanitair en een slechtweerruimte waar je kunt lezen, een spelletje doen en soms zelfs koken, tot de mogelijkheid om vuur te stoken bij je tent, camper of caravan. Op bijna alle terreinen is er elektra beschikbaar op de kampeerplek. Zes terreinen hebben (verwarmde) Trekkershutten te huur.

 

 

Wie eropuit trekt in de winter moet vooral letten op de uitrusting: als het vriest, is de grond hard en neem je liever een dikkere slaapmat mee, met een extra isolatiemat eronder. Thermokleding, warme slaapzakken, laagjes kleren voor overdag, bescherming tegen regen: het zijn allemaal zaken die het winterkamperen vergemakkelijken. In veel tipitenten is er de mogelijkheid een houtkachel middenin te plaatsen. In een caravan of camper is vaak een verwarming ingebouwd en lig je een stuk boven de grond, wat de nachten automatisch aangenamer maakt. Met een goede voorbereiding kun je ook in de winter prima kamperen en genieten van het buitenleven.

Najaarsactie

Om op de Natuurkampeerterreinen te kamperen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Deze zit in Het Groene Boekje en is te koop op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, Bever, diverse reisboekwinkels en op www.natuurkampeerterreinen.nl. In de herfst geldt de najaarsactie: bij aanschaf van Het Groene Boekje 2016, krijg je ook Het Groene Boekje 2017 thuisgestuurd in januari.

De Natuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, die zorgt voor de erkenning, kwaliteitscontrole en promotie van het netwerk. Ook de Trekkershutten en de GroepsNatuurkampeerterreinen zijn hierbij aangesloten.

Kijk voor meer informatie over winterkamperen op Natuurkampeerterreinen

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.