Zoef naar beneden in de nieuwe Mountain Cart in Tirol

De geliefde berg de Wilde Kaiser ook wel „Koasa“ genoemd, is de heerser en pracht van de Kitzbüheler Alpen. Wie dit stuk natuurschoon zelf wil bewonderen en dichtbij de 2.190 meter hoge berg wil zijn, heeft deze zomer een perfecte mogelijkheid: „Koasa Trail“.

Met een Mountain Cart de berg af in Tirol

Met een Mountain Cart de berg af in Tirol

Deze nieuwe en Tirools jongste lange afstand wandelroute door St. Johann met haar omliggende dorpen telt vijf etappes, 5.600 hoogtemeters en is 80 kilometer lang. De route voert langs de mooiste plekjes in de regio. Daarbij is niet alleen de Wilde Kaiser in het blikveld, maar kan de berg ook beklommen worden. Dankzij de gloednieuwe Mountain Cart kan de bergbeklimmer met de wind door de haren weer naar beneden zoeven.

 

 

Hoogtepunten

„De Koasa Trail“ is een nieuwe lange afstandsroute voor genieters. In vijf dagen 80 kilometer en 5.600 hoogtemeters afleggen, waarbij je elke dag de Kaiser vanuit een ander perspectief ziet. Soms is de Kaiser heel dichtbij zoals op de tweede dag en dan weer verweg als de route met de vijfde etappe op de Kitzbüheler Horn eindigt. De trail voert door de dorpen St. Johann in Tirol, Kirchdorf, Erpfendorf en Oberndorf.
„Dagelijks kunnen de wandelaars hoogtepunten uit het St. Johanner landschap verwachten“, aldus Gernot Riedel, managing director van St. Johann´s Verkeersbureau.

 

 

Bovenop de Kaiser

Voor wie de Wilde Kaiser van nóg dichterbij wil beleven, de berg wil voelen en een uitzicht vanaf de top wil genieten, zijn er ook mogelijkheden. In samenwerking met de Tiroolse Bergsportgidsen-vereniging biedt de regio St. Johann voor beginners speciale beginnerscursussen bergbeklimmen aan onder leiding van ervaren gidsen. Een driedaagse cursus kost 195 euro per person, voor de huur van de uitrusting betaal je 33 euro extra. Bij slecht weer kan de cursus in een van de zes klimhallen in de regio worden gehouden.

 

 

GO GO CART!

Wie na de klim omhoog graag snel terug in het dal wil zijn, kan deze zomer met de splinternieuwe Mountain Cart naar beneden. Een soort Go-Cart-voertuig dat met drie wielen – zonder motor en uitgerust met sterke hydrolische remschijven – vlot van de berg rolt. De ideale nieuwe route daarvoor loopt over de Harschbichl met een afstand van vijf kilometer en 900 hoogtemeters. „De brede wielafstand en het diepe zwaartepunt zorgen voor stabiliteit en rijdveiligheid“, licht de managing director Wolfram Jahn van de Bergbahnen toe. De Duitse maker is reeds in tien landen met de carts actief en nu dus ook in Tirol. Een rit kost 10 euro, in combinatie met een liftkaart vanaf 26,50 euro.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.