Beschermd op citytrip naar de 5 topsteden van 2017

Lonely Planet, de bekende uitgever van populaire reisgidsen, heeft deze week zijn topbestemmingen voor 2017 bekend gemaakt.

lonelyplanet-zee-zon-uitzicht

Magische metropolen

Bordeaux in Frankrijk, Kaapstad in Zuid-Afrika, Los Angeles in de VS, Mérida in Mexico en Ohrid in Macedonië vormen samen de top 5 van ‘magische metropolen’.

 

 

Wat vooral opvalt aan de lijst met bestemmingen is de diversiteit. De glamour van Los Angeles, het avontuur in Mérida, de urban vibe van Kaapstad.. voor elke type vakantieganger is er wat wils. De allerbelangrijkste reisbuddy van de vakantieganger is tegenwoordig een smartphone. Camera, reisgids en noodhulp ineen, het is belangrijk dat deze goed beschermd zijn op reis. Reizigers doen er daarom goed aan hun telefoons goed te beschermen om te zorgen dat ze gewoon foto’s kunnen blijven maken én delen en natuurlijk van de vakantie kunnen genieten.

 

 

1. Kom bij in Bordeaux

‘La Belle Endormie’, zo noemen Fransen Bordeaux liefkozend. Wie deze ‘Schone Slaapster’ bezoekt, snapt meteen waarom: in het centrum van deze havenstad is het alsof de tijd heeft stilgestaan. In Bordeaux staat namelijk na Parijs het grootste aantal historische gebouwen van Frankrijk. Al met al de ideale plek om eens lekker tot rust te komen onder het genot van een goed glas wijn en muziek uit een portable Xquisit-speaker. Met de bijbehorende powerbank brengen reizigers met gemak een hele dag door aan het water van de Garonne; een stijlvolle case voor hun smartphone maakt het helemaal af.

stadspoort-bordeaux-eva-groot

2. Voel de vibes van Kaapstad

Qua ligging steken weinig steden Kaapstad naar de kroon; de natuur rondom de kuststad aan de voet van de Tafelberg is adembenemend mooi. Maar de stad rust daarom niet op zijn lauweren, en zorgt dat er ook op cultureel gebied genoeg te beleven is: de Kaapstedelingen werken hard om in 2017 het 1ste Afrikaanse museum voor moderne kunst te kunnen openen. Daarnaast kent de stad een levendige hiphop-scene. Met de hippe koptelefoons van Urbanista luisteren reizigers naar de klanken van Polisiekar en Die Antwoord terwijl zij de Tafelberg beklimmen en de vibes van deze levendige metropool voelen.

Kaapstad vanaf Tafelberg

Kaapstad vanaf Tafelberg

3. Doorkruis Los Angeles in stijl

Los Angeles investeerde de afgelopen jaren fors in openbaar vervoer, maar daarvoor gaan reizigers natuurlijk niet naar de miljoenenstad in het hart van de Amerikaanse filmindustrie: de grote sterren spelen hier buiten, en dus moet de stad in stijl worden verkend. Reizigers kunnen zich (in elk geval even) onderdeel van de jetset voelen wanneer ze met hun gehuurde convertible de beroemde winkelstraat Rodeo Drive in Beverly Hills indraaien. Daar past een stijlvolle Bugatti-case voor hun smartphone prima bij. Bling, Bling!

los-angeles-skyline-downtown

4. Ga op Mexicaans avontuur in Mérida

Mérida treedt eindelijk uit de schaduw van het nabijgelegen (en veel bekendere) Cancún. De Mexicaanse stad is uitgeroepen tot Amerikaanse culturele hoofdstad in 2017, en dus zal er het hele jaar door van alles te beleven zijn. Mérida is één van de veiligste steden van het land, maar het blijft wel Mexico: dat betekent kleurrijke maar stoffige straten, bestraat met klinkers die weinig medelijden zullen hebben met een kwetsbare smartphone. Met de superstevige cases van GEAR4 zullen ze het echter een stuk lastiger hebben.

Fijne hangmatten in Mexico

Fijne hangmatten in Mexico

5. Ontspan op de stranden van Ohrid

Veel water is er niet in het centraal op de Balkan gelegen Macedonië, maar in Ohrid is daaraan geen gebrek: de stad, die gelegen is aan de oever van het gelijknamige meer, vinden reizigers enkele van de mooiste stranden in heel Oost-Europa. Zand en smart devices vormen een ongelukkige combinatie, maar met de screenprotectors van Thor beschermen strandgangers de kwetsbare touchscreens van ieder denkbaar apparaat tegen het Macedonische zand.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.