Ervaar culinair St. Maarten tijdens Fête de la Cuisine

Morgen start op St. Maarten het culinaire festival Fête de la Cuisine. Een week lang tonen lokale chefs én 4 Nederlandse Michelin chefs hun culinaire hoogstandjes tijdens diverse gastronomische activiteiten.

sint-maarten-stran

Culinaire hoofdstad

Het Caribische eiland St. Maarten staat niet alleen bekend om de rijke historie, de mooie natuur, de tropische sferen en de witte zandstranden, maar ook als de culinaire hoofdstad van de Caribbean.

 

 

De keuken van St. Maarten heeft Afrikaanse, Indiase en Europese invloeden, maar is vooral Creools. Op het eiland zijn ruim 400 restaurants te vinden, variërend van exclusieve etablissementen tot authentieke kleine restaurantjes.

 

 

Jubileum voor Fête de la Cuisine

Van 6 tot en met 13 november viert Fête de la Cuisine haar tienjarig jubileum. Het festival werd in 2007 voor het eerst georganiseerd toen oprichter Henri Brookson verschillende Michelinster chefs uitnodigde om op St. Maarten te komen koken. Het festival is nu uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement en laat bezoekers en inwoners kennis maken met de hoogstaande culinaire wereld. Gedurende de hele week staan er veel culinaire activiteiten op het programma, waaronder een amuse proeverij, een cocktail- en champagneparty en een BBQ beachparty. Daarnaast organiseert een kaasspecialist uit Nederland proeverijen met verschillende kaassoorten, inclusief een uitgebreide uitleg over hoe deze worden gemaakt.

Nederlandse top Chefs

Uiteraard worden er gedurende de week ook verschillende diners georganiseerd. Deze worden bereid door lokale chefs en vier Nederlandse Michelinchefs: Sander Spruijt, Wilco Berends, Alain Alders en Raymond Reeb. De chefs maken bij de bereiding van de gerechten gebruik van lokale ingrediënten afkomstig van het eiland. Naast de vele culinaire activiteiten, zijn er diverse activiteiten in het programma opgenomen om bezoekers kennis te laten maken met het eiland St. Maarten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.