Investeren in een vakantiehuis of appartement

Investeren in vastgoed kan een slimme zet zijn, vooral in een vakantiehuis of appartement. Maar waar levert uw investering nu het meeste op?

De steden waar investeringen het meeste opleveren

De steden waar investeringen het meeste opleveren

Wel of niet investeren?

HomeToGo onderzocht op welke plekken binnen Nederland u wel of juist niet moet investeren in een vakantiewoning. Dit zijn de 15 plaatsen met de hoogste en laagste ROI. De score is berekend door de koopprijs per m2 te vergelijken met verhuurprijs per week per m2.

 

 

Breda en ‘s Hertogenbosch zijn de beste plekken om te investeren in een vakantiewoning: de vastgoedprijzen liggen relatief laag, terwijl de verhuurprijs hoog ligt vergeleken met de andere steden. In rest van de top 15 zien we niet per se een hoge verhuurpijs, maar lage vastgoedprijzen. Dit zorgt voor een hoge ROI. Alleen in Eindhoven, ‘s Hertogenbosch en Breda zien we een verhuurprijs hoger dan € 30/m2 p.w.

 

 

De steden waar investeringen het minste opleveren

Renesse en Zandvoort zijn populaire kuststeden, toch lijkt het erop dat men hier geen hoge ROI kan verwachten. De koopprijs in Renesse ligt relatief laag, maar dat geldt ook voor de verhuurprijs. In Zandvoort kan men een vakantiehuis of appartement dan weer voor een iets hogere prijs verhuren. We zien echter ook dat de koopprijs ook hoger ligt dan die in Renesse.

De steden waar investeringen het minste opleveren

De steden waar investeringen het minste opleveren

In Overijssel is de verhuurprijs/m2 per week een van de laagste. Daar staat tegenover dat men relatief goedkoop een woning koopt. De verhuurprijs is een belangrijke factor. Zelfs als de vastgoedprijs laag ligt, is het belangrijk dat de woning voor een degelijke prijs verhuurt kan worden. Daarnaast is de verhuurpijs een indicatie voor de populariteit van een bestemming.

Voor een huis of appartement op de Waddeneilanden betaalt men relatief veel, terwijl de gemiddelde verhuurprijs niet zo hoog ligt. Dit geldt vooral voor Vlieland en Schiermonnikoog, maar ook op Texel en Ameland ligt de ROI lager.

Seizoenstrends vakantiewoningen

De kuststeden begint van februari tot april al meer bezoekers te trekken, begin juli zien we een sterke stijging van toeristische activiteit en blijft stijgen. Begin augustus zien we een daling. In november is er een kleine piek rondom de herfstvakantie.

Kuststeden

Kuststeden

De toeristische activiteit in grotere steden laat drie pieken zien door het jaar heen. De eerste piek bevindt zich in begin mei, rondom de meivakantie. Net zoals de kuststeden, zien we ook hier een piek in begin augustus. Rondom de herfstvakantie krijgt men weer reislust, dit zien we aan de 3e piek eind oktober/begin november.

Steden

Steden

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.