Minerva organiseert 13e editie All American Night

Dit jaar organiseert de Leidse Studenten Vereniging (L.S.V.) ‘Minerva’ de 13e editie van de All American Night, met een symposium op 7 november in de Pieterskerk te Leiden.

logo-all-american-night

58e Amerikaanse presidentsverkiezingen

Het symposium staat in het teken van de 58e Amerikaanse presidentsverkiezingen. Sinds 1968 is All American Night de enige plek in Nederland waar de Amerikaanse verkiezingen zo worden gepresenteerd.

 

 

Deze traditie wordt dit jaar wederom voortgezet met ruim 800 geïnteresseerden. Op deze manier zet de L.S.V. ‘Minerva’ zich in voor de academische verbreding en politieke interesse van zowel studenten uit heel Nederland als de algehele Leidse bevolking.

 

 

Diverse sprekers

Het symposium bestaat uit individuele presentaties van deskundigen, waarin o.a. wordt ingegaan op de invloed van de uitkomst van de verkiezingen op de westerse samenleving. De 1e spreker is Wim Geerts, secretaris-generaal bij Defensie, in het verleden onder meer ambassadeur in Canada, plaatsvervangend ambassadeur in de Verenigde Staten en raadadviseur buitenland- en defensiebeleid van de minister-president bij het ministerie van Algemene Zaken.
De 2e spreker is Kirsten Verdel, een Nederlandse bestuurskundige, politica en publiciste. In de voorbereidingen van de presidentsverkiezingen van 2008 werkte zij op het landelijk hoofdkwartier van de Democratische partij van Obama. Verdel biedt inzicht over hoe een campagne in elkaar steekt.
De moderator voor het symposium is Tom-Jan Meeus. Hij is politiek columnist voor het NRC Handelsblad en leidt de avond in goede banen. Tijdens het symposium vindt er ook een paneldiscussie plaats waar 3 experts met elkaar en het publiek in debat gaan over een bepaald onderwerp.

Intermezzi

Tussen de sprekers door zullen er intermezzi plaatsvinden uitgevoerd door Leidse studenten: het ‘Leidsch Studenten Tooneel’ en het muziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’.

Volg het live

In de nacht van 8 november kunnen de Amerikaanse verkiezingen live gevolgd worden tijdens een feest op Sociëteit ‘Minerva’. Met behulp van tv schermen, lichteffecten en geluid worden de bezoekers op de hoogte gehouden van de uitslagen van de verkiezingen in verschillende staten. Verschillende artiesten zoals Broederliefde en The Recipe zullen komen optreden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.