Een reis langs de mooiste wijngebieden van Brazilië

Brazilië kent een groeiende wijnindustrie. De Braziliaanse wijnhuizen ontvangen steeds vaker toeristen en wijnliefhebbers die komen genieten van de lokale wijnen die Brazilië te bieden heeft. Gasten zijn welkom om rond te kijken, deel te nemen aan de druivenoogst en te ontdekken hoe de wijnen gemaakt worden.

braziliaanse-wijngaarden-druiven-bomen

Inmiddels telt het Zuid-Amerikaanse land duizend wijngaarden, verspreidt over 89.000 hectare, die zich met name in de zuidelijke helft van Brazilië bevinden. Een welkome afwisseling voor iedereen die wil ontsnappen aan de drukte van de Braziliaanse stranden en toeristische trekpleisters.

 

 

Eén van de belangrijkste wijnregio’s is de Serra Gaúcha in het noorden van de deelstaat Rio Grande do Sul. In het bergachtige gebied heb je een adembenemend uitzicht over de vele wijngaarden. In de steden Bento Gonçalves, Farrukhabad, Caxias do Sul en Garibaldi zijn tientallen wijnhuizen gevestigd, waar je een breed scala aan wijnen kan proeven. Voor een unieke belevenis neem je de trein van Bento Gonçalves naar Carlos Barbosa. De stoomtrein ‘Maria Fumaça’ oftewel ‘rokende Maria’ rijdt in 1,5 uur langs de mooiste plekken van de omgeving.

Contestado en Serra Catarinense – Rio Grande do Sul

Ook de regio Contestado met de steden Água Doce, Campos Novos, Videira, Tangará, Treze Tílias en Pinheiro Preto zijn een bezoek waard. En wijnliefhebbers mogen de Serra Catarinense regio met steden als São Joaquim, Lages, Campo Belo do Sul en Urubici zeker niet links laten liggen. Hier vind je de meest bekende wijngaarden van Brazilië.

 

 

São Francisco vallei – Bahia en Pernambuco

De meest bekroonde wijnen komen uit de andere wijnregio van Brazilië: de São Francisco vallei. In dit 10 hectare grote gebied, op de grens van de deelstaten Bahia en Pernambuco, kunnen toeristen een route langs zeven wijnhuizen volgen. Het wijngebied beslaat de steden Lagoa Grande en Santa Maria da Boa Vista (Pernambuco) en de bekende wijnstad Casa Nova (Bahia). De kwaliteit van de wijn uit deze regio is in nationale competities bekroond met gouden en zilveren medailles.

Fruitige wijn en lokale gerechten

Een kenmerk van de wijn uit de vallei van de São Francisco rivier is het hoge suikergehalte. De wijnstokken met druiventrossen worden veelvuldig blootgesteld aan de zon. De gunstige omstandigheden voor de wijnproductie leiden tot nieuwe, uitgebalanceerde en fruitige wijnen. Reis je door deze wijnregio, probeer dan één van de wijnen te combineren met gerechten uit de lokale keuken, zoals lam of maxixada, een soep van zure komkommers. Dat mag je niet missen!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.