De beste wintersportbestemmingen voor het hele gezin

De echte liefhebber kijkt er al weken rijkhalzend naar uit, de wintersportvakantie. Met november voor de deur gaat het sneeuwpret seizoen bijna officieel van start en ook de meeste kinderen kunnen niet wachten. Goede voorbereiding is het halve werk, helemaal als je met het hele gezin op vakantie gaat.

sneeuw-wintersport-rood-goed

Booking.com heeft de fijnste accommodaties in Europa op een rijtje gezet waar zowel de ouders als de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Uit onderzoek van Booking.com onder 22.500 kinderen wereldwijd blijkt dat bijna de helft (42%) van de kinderen tussen 5 en 11 jaar het belangrijk vindt om op vakantie met andere kinderen te kunnen spelen. 94% van de Nederlandse kinderen vindt het belangrijk dat er goede wifi verbinding is en daarmee voeren ze de lijst aan. Op onderstaande locaties moet dat helemaal goedkomen.

 

 

Macchi Hotels – Chalets de Tradition Châtel, Frankrijk

Châtel is een authentiek bergdorp met traditionele chalets en sfeervolle appartementen, zo ook Macchi Hotels. In het skigebied Porte du Soleil heb je een familiekamer met een balkon dat uitzicht heeft op de bergen van Abondance. Deze accommodatie biedt ook een spacentrum om ultiem te relaxen na een dag op de piste en een binnenzwembad waar de kinderen terrecht kunnen. Na een heerlijk streekgerecht in één van de twee populaire restaurants in het hotel kunnen jullie je lekker terugtrekken in de kamer. Mocht een van de kinderen dan nog niet willen slapen dan zal niemand daar last van hebben, het hotel heeft namelijk geluidsdichte kamers.

 

 

Hotel Neubergerhof Filzmoos, Oostenrijk

Midden in het bekende skigebied Amadé ligt Hotel Neubergerhof in Oostenrijk, een fijn thuiskomen voor gezinnen met kinderen. Het hotel ligt in de buurt van een skischool die gratis is voor kinderen onder 3 jaar en er is een gratis pendeldienst. Zelfs op de piste worden kinderen uitermate goed vermaakt en mochten ze nog te klein zijn om te skiën, dan kan er gebruik gemaakt worden van de kinderopvang die 12 uur per dag en 6 dagen per week beschikbaar is. ‘s Avonds kan iedereen dan weer samenkomen tijdens het kindvriendelijke buffet.

Matterhorn Valley Hotel Desirée Grächen, Zwitserland

Het pas gerenoveerde Matterhorn Valley Hotel Desirée is centraal gelegen in Grächen, op slechts 3 minuten van de beide kabelbanen. Ideaal als de wat oudere kinderen ‘s ochtends alvast een kleine afdaling willen maken en anders kunnen ze zich ook prima vermaken in de tienerhoek met een Xbox en een Playstation. Voor de kleinere kids is er een Kids Club en van december tot en met april een kinderopvang. Natuurlijk slapen jullie in een fijne familiekamer met uitzicht op de bergen en met de mogelijkheid tot ontbijten op de kamer, voor het echte vakantiegevoel.

Vakantiehotel Der Brabander Winterberg, Duitsland

Vakantiehotel Der Brabander ligt op slechts 500 meter van het centrum van Winterberg, pal naast het populaire Duitse skigebied. De accommodatie beschikt over een verwarmd buitenzwembad dat het hele jaar open is en een groot welnesscentrum. Met een Kids Club, een entertainmentteam en diverse speelplaatsen komen kinderen ogen en handen te kort. Het fijne van dit hotel is dat de eigenaren Nederlands zijn, dus kinderen kunnen zich ook verstaanbaar maken. Nu hoeft er alleen nog maar een keuze te worden gemaakt tussen de 23 skiliften.

Milchbar & GerlosPerle Gerlos, Oostenrijk

Dit traditioneel Tiroolse hotel wordt beheerd door een familie en ligt direct naast het dalstation van het skigebied Zillertal Arena. Hotel Schönruh biedt een gevarieerd amusementsprogramma en veel activiteiten voor volwassenen en kinderen. Er is een lounge met open haard en aparte recreatieruimtes voor kinderen en tieners, waar ze zich na het skieën uitstekend kunnen vermaken. Na het wakker worden in de zeer sfeervolle familiekamers, met typyische stapelbedden voor de kinderen, kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht in het restaurant.

Cerana Relax Hotel Madonna di Campiglio, Italië

Op een ongeëvenaarde ligging tegenover de skiliften van Madonna di Campiglio ligt het Cerana Hotel. Dit hotel bevat alle ingredienten voor een geslaagde wintersportvakantie voor het hele gezin. Er is een kinderclub met een tafeltennistafel en zowel in de zomer als in de winter worden begeleide bergtochten georganiseerd. De wellness liefhebbers kunnen ook hun hart ophalen en een massage of schoonheidsbehandeling boeken terwijl kinderen kunnen spelen in het verwarmde binnenzwembad. Na een typische Italiaanse maaltijd kan het hele gezin uitrusten in de moderne en uitgebreide familiekamers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.