Ontdek de winterfun in Idaho

Aan sneeuw geen gebrek tijdens de winter in Idaho. Naast de aanwezigheid van diverse grote wintersportgebieden is deze staat in het noordwesten van Amerika ook het decor voor winters plezier voor jong en oud tijdens een van de vele coole winterfestivals!

mensen-op-paarden-in-bos-idaho

Winter Garden aGlow in Boise

De botanische tuin in hoofdstad Boise is niet alleen ’s zomers een toeristische trekpleister, ook tijdens de wintermaanden is deze locatie een bezoek meer dan waard. Zodra de avond valt toveren maar liefst 300.000 lichtjes de tuin om tot een magisch winterwonderland. De 20ste editie van het jaarlijkse festival vindt van 24 november 2016 tot en met 1 januari 2017 plaats. Speciale gasten zijn Santa Claus en zijn rendier Prancer en lokale koren die ’s avonds voor een muzikale en feestelijke sfeer zorgen.

 

 

McCall Winter Carnival

Al sinds de jaren zestig trekken bezoekers eind januari richting de oevers van het Payette meer in McCall om er het McCall Winter Carnaval bij te wonen. Inmiddels is het evenement niet meer weg te denken van de festivalkalender en lokt jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers. Bezoekers kunnen tijdens de volgende editie, van 27 januari tot en met 5 februari 2017, onder andere genieten van attracties, live muziek en de befaamde Mardi Gras optocht. Eveneens wordt de Idaho State Snow Sculpting Championship georganiseerd tijdens deze week. Kunstenaars uit heel Amerika komen naar McCall om de mooiste sneeuwsculpturen te maken, die tijdens het festival door de stad verspreidt staan.

 

 

Sun Valley Nordic Festival

De vakantieganger die graag een evenement bezoekt met een sportief tintje mag Sun Valley Nordic Festival niet missen. Het evenement vindt plaats van 2 tot 5 februari 2017 en staat in het teken van de goede skifaciliteiten van Sun Valley. Bezoekers kunnen verschillende skiraces aanschouwen, demonstraties bijwonen maar ook zelf de latten onderbinden om de pistes te ontdekken.

Fire & Ice Winter Fest in Lava Hot Springs

In het zuidoosten van Idaho vindt de vakantieganger op een half uur van de stad Pocatello de stad Lava Hot Springs. Zoals de naam het aangeeft is deze plaats voornamelijk bekend vanwege de vele warmwaterbronnen die hier te vinden zijn. Als de temperatuur tot onder het vriespunt daalt, zijn deze natuurlijke baden ideaal om lekker op te warmen. In het weekend van 3 tot 5 februari vindt hier het jaarlijkse Fire & Ice Winter Fest plaats. Het hoogtepunt van dit weekend is de Polar Bear Float op de Portneuf rivier waar midden in de winter alle deelnemers in zwembaden in de vrieskou in zwemkleding de warme rivier afdrijven. Hier is meedoen belangrijker dan winnen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.