Skellig Ring van de Wild Atlantic Way top regio 2017

Ierland is opnieuw geplaatst op de lijst van Lonely Planet Best in Travel. De kustroute Skellig Ring aan de Wild Atlantic Way is door Lonely Planet benoemd tot 1 van de beste regio’s in de wereld om te bezoeken.

lonely-planet-ierland

De Skellig Ring

Met deze vermelding wordt de Skellig Ring opgenomen in de nieuwste editie van Lonely Planet Best in Travel 2017. Deze jaarlijkse bestseller onder reisgidsen licht de laatste trends, hotspot-bestemmingen, tips en must do’s voor het komende jaar uit. Vorig jaar veroverde de Ierse hoofdstad Dublin een plaats op de lijst van beste reisbestemmingen van 2016.

 

 

Skellig Ring is een kustroute aan het zuidwestelijke punt van de Ierse Wild Atlantic Way en een onderdeel van de beroemde Ring of Kerry. Volgens Lonely Planet ‘misschien wel een van de meest indrukwekkende kustlijnen van Ierland’.

 

 

‘Het rotsachtige, afgelegen eiland Skellig Michael aan de Skellig Ring, steekt als een grote driehoek uit de Atlantische oceaan’, en staat wederom op de locatielijst van de nieuwe Star Wars film. Het UNESCO werelderfgoed zal dit keer een grotere rol spelen in het vervolg van The Force Awakens. Ook het kleinere zusje van Michael, Small Kellig, wordt benoemd in de nieuwe gids.

ierland-best-in-travel-lonely-planet

Net buiten de kust

De eilanden liggen net buiten de kust van Kerry. ‘Niets overtreft het bereiken van Skellig Michael om daar vervolgens de 600 steile stenen treden te beklimmen om uit te komen bij de stenen bijenkorf hutten’, aldus de gids. Wanneer het slecht weer is en het niet mogelijk is om de eilanden te bereiken, bieden de dorpen aan het vaste land genoeg alternatieven: van gezellige pubs tot aan historische ruïnes.

Nóirín Hegarty, de woordvoerder van Lonely Planet, vertelt dat ‘de Skellig Ring op de must-see list van iedere reiziger moet staan. Het is een plek van tijdloze schoonheid en komt nu tot leven op het witte doek, 2017 is hét jaar om het zelf te ontdekken’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.