Vijf unieke redenen om dit najaar Dublin te bezoeken

Dublin staat bekend om haar bruisende centrum, authentieke pubs, boeiende geschiedenis en natuurlijk muziek. De stad kent vele gezichten die Dublin als stedentrip verfrissend anders maken. Bezoek het muzikale Temple Bar District, maak een wandeling in de Dublin Mountains of vier samen met de Ieren Halloween tijdens het Bram Stoker Festival. Vanaf 30 oktober wordt het nog makkelijker om Dublin te bezoeken met de nieuwe lijndienst van KLM van Amsterdam Schiphol naar Dublin Airport. Vijf unieke redenen waarom Dublin deze herfst dé citytrip-bestemming is.

uitzicht-roze-lucht

1. Indrukwekkend landschap

Door het milde zeeklimaat is het in het najaar heerlijk vertoeven in Ierland. Dublin is omgeven door prachtige natuur en de stad is dan ook de ideale uitvalsbasis om de nabije omgeving te ontdekken. Neem de regionale trein (DART) en binnen 30 minuten bevind je je aan de kust of in de bergen, waar het uitzicht over de stad en de baai fenomenaal is.

 

 

2. Muziek

Dublin ademt muziek! Waar je ook bent, op elke straathoek en vanuit iedere pub klinken de typische klanken van de Ierse muziek, maar de stad heeft ook een reputatie hoog te houden als het gaat om hedendaagse muziek. Een citytrip aan Dublin is dan ook niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de vele lokale pubs of bars waar je wordt getrakteerd op livemuziek van talentvolle bands.

 

 

3. Ierse gezelligheid

Niet voor niets is Dublin al drie keer uitgeroepen tot de ‘vriendelijkste stad van Europa‘ door de internationale beoordelingssite TripAdvisor. De inwoners van Dublin verwelkomen iedere bezoeker met een warm welkom. Ze zijn gastvrij, hebben een aanstekelijk gevoel voor humor en de gezelligheid in de stad is dan ook nooit ver te zoeken.

4. Bezienswaardigheden

Een tour in de Guiness brouwerij met een adembenemend uitzicht over de stad is een unieke ervaring als je in Dublin bent. In en rondom de stad is nog veel meer te beleven en te zien,waaronder Malahide Castle of het beroemde Trinity College. Door laatstgenoemde heeft de stad zelfs een plekje op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van ‘Steden van de literatuur’ veroverd.

5. Griezelig Halloween

Ieren vieren al 2000 jaar Halloween en van 28 tot en met 31 oktober komt de donkere kant van Dublin tot leven met talloze spookactiviteiten tijdens het vierdaagse Bram Stoker Festival. Van Halloweenoptochten en vampierfeesten tot filmevenementen en tentoonstellingen. Door de spannende mix van avontuurlijke kunst, literatuur en drama komen er jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers op dit festival af.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.