9 authentieke kerstmarkten in Nedersaksen

De steden Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel zijn stuk voor stuk gezellige steden met een middeleeuwse sfeer – een ideaal decor voor bijzonder sfeervolle kerstmarkten.

mainz-kerstmarkt-avond

Glühbier, een lokale specialiteit

Zo presenteren en verkopen sierkunstenaars in de universiteitsstad Göttingen niet alleen glaskunst, houten beeldjes, kaarsen en aardewerk maar zijn ze ook tijdens hun werk te bewonderen. Behalve warme punch en glühwein is er in Göttingen ook ‘Glühbier’, een lokale specialiteit. Bijzonder in Göttingen is de mogelijkheid de gewelfde kelders van de stad te bezoeken.

 

 

In de rattenvangerstad Hamelen is de gevel van het prachtige Hochzeitshaus versierd met een reuzenadventskalender en op de Lütjenmarkt zorgt een elf meter hoge piramide voor kerstsfeer. In de glasblazerij Hamelen kan iedereen zijn eigen glazen kerstbal blazen. Een aanrader: een adventsrondvaart op de rivier de Weser.

 

 

Goslar

Uniek in Duitsland is het kerstbos in de stad Goslar. Meer dan 40 dennenbomen met tienduizend brandende lichtjes geven de kerstmarkt op het historische marktplein een feestelijke uitstraling. Een belevenis is een bezoek aan de voormalige ertsmijn Rammelsberg, die samen met de binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De oude mijnen vormen in de kerstperiode het decor voor een bijzondere ondergrondse kerstmarkt.

Europe, Germany, Lower Saxony, Goslar. Christmas market in the medieval town center. Europa, Deutschland, Niedersachsen, Goslar.  Weihnachtsmarkt im mittelalterlichen Stadtzentrum

Europe, Germany, Lower Saxony, Goslar. Christmas market in the medieval town center.
Europa, Deutschland, Niedersachsen, Goslar. Weihnachtsmarkt im mittelalterlichen Stadtzentrum

Lüneburg

Prachtig verlichte huizenrijen, sfeervolle kerstmarkten en kerken met kersttaferelen betoveren de ‘Kerststad Lüneburg’. De Hanzestad heeft twee publiekstrekkers te bieden: de kleinste kerstmarkt en de grootste adventskrans van Duitsland. In Lüneburg zijn tal van gezellige winkelstraatjes, ideaal voor de kerstboodschappen.

luneburg-mathias-schneider

Braunschweig

Tegen een indrukwekkende historische achtergrond rond de burcht Dankwaderode stallen zo’n 140 sierkunstenaars en marktkooplui hun waren uit op de kerstmarkt in Braunschweig. Populaire ontmoetingsplaats is de prachtig verlichte slotgracht met drijvende vlotten.

kerstmarkt-braunschweig

Celle

In de 700 jaar oude stad Celle is de kerstmarkt gesitueerd in een adembenemend decor: het grootste aantal vakwerkhuizen van Europa bij elkaar. De kerstverlichting tovert een feestelijk schouwspel op de gevarieerde vakwerkgevels. Een bezoek waard is ook het oudste volledig behouden Welfenkasteel van Duitsland.

Celler Weihnachtsmarkt Copyright Celle Tourismus und Marketing GmbH

Celler Weihnachtsmarkt Copyright Celle Tourismus und Marketing GmbH

Hannover

In de oude stad van Hannover kan men langs maar liefst 170 kraampjes slenteren. Een middeleeuws en een Fins kerstdorp zijn onderdeel van de traditierijke kerstmarkt met zijn uitgebreide adventsprogramma. Bij de Winter-zoo en het Wintervariété in de ‘Herrenhäuser Gärten’ kunnen jong en oud zich vermaken.

Copyright Stadt Hannover

Copyright Stadt Hannover

Hildesheim

Op het historische marktplein van Hildesheim klopt het hart van de kerstmarkt. Ook hier zorgen de gevels van de talrijke vakwerkhuizen en de vele feestelijk versierde kraampjes rond een grote kerstpiramide voor een sprookjesachtig decor en een unieke sfeer. Van bovenop de toren van de St-Andreaskerk heeft men een prachtig uitzicht over de stad.

c) Hildesheim Marketing Gmbh Gabriel Florea

c) Hildesheim Marketing Gmbh Gabriel Florea

Wolfsburg

Bijzondere tip: combineer een reis naar de 9 steden met een bezoek aan de autostad Wolfsburg, dat helemaal in winterse sferen is. Op de bevroren lagune, te midden van een park, voert een internationaal ensemble van professionele kunstschaatsers vurige schaatsshows op.

Overzicht data kerstmarkten:

  • Braunschweig 23-11 t/m 29-12
  • Celle 24-11 t/m 27-12
  • Göttingen 23-11 t/m 28-12
  • Goslar 23-11 t/m 30-12
  • Hamelen 23-11 t/m 23-12
  • Hannover 22-11 t/m 22-12
  • Hildesheim 24-11 t/m 26-12
  • Lüneburg 23-11 t/m 23-12
  • Wolfenbüttel 22-11 t/m 23-12

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.