Positieve investeringsgeluiden voor NOT 2017

7 van de 10 NOT-bezoekers zeggen dat hun school van plan is te investeren in producten en diensten van exposanten op de NOT. Het gemiddelde investeringsbedrag is 85 duizend euro per school. Dit betekent een investeringspotentieel van anderhalf miljard euro voor exposanten van de NOT. Het meest wordt geïnvesteerd in Leermiddelen en materialen en ICT.

boeken-not-2017-docenten

Onderzoek

Dit blijkt uit onderzoek dat Jaarbeurs heeft laten uitvoeren onder bezoekers van NOT 2015. Het onderzoek werd maandag 24 oktober gepresenteerd tijdens de kick off voor exposanten van de NOT. De kick off is de informele aftrap om zich op te maken voor de NOT die van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

 

Uit het onderzoek blijkt de populariteit van de NOT in het onderwijsveld. Van de ondervraagden geeft 80 procent aan de beurs te bezoeken. De interesse loopt door alle lagen van de schoolorganisatie. De segmenten Leermiddelen en Materialen en Leren en onderwijzen met ICT kunnen zich opmaken voor een zeer drukke NOT. Naar deze 2 segmenten gaat de meeste interesse uit.

 

 

Plezier in werk

Uit het onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft van de ondervraagden vindt onvoldoende tijd te hebben om het werk naar behoren uit te voeren. Dat mag de pret niet drukken, want 9 van de 10 respondenten geven aan plezier te hebben in het werk. Zorg hebben de ondervraagden wel over de instroom van nieuw personeel. 44 procent geeft aan dat het steeds lastiger wordt gekwalificeerde collega’s te vinden.

not-docenten-2017

Youtube, What’s app, Snapchat, Pintereset, Tumblr, Instagram, Facebook. Jongeren zijn er dol op, hoewel de interesse in Facebook onder jongeren daalt. Vraag is: zijn social media een gevaar voor het onderwijs. Een meerderheid van de respondenten (56%) ziet er geen gevaar in. Ze zien een groter probleem in het gebrek aan IT kennis binnen het onderwijs. Tweederde van de ondervraagden signaleert een kennistekort.

Ontevreden is het onderwijsveld over het huidige kabinet dat volgens iets meer dan de helft van de ondervraagden (52%) het onderwijs geen goed heeft gedaan. De ontwikkelingen in het onderwijs blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Over 10 jaar heeft iedereen een individuele leerroute, aldus 45 procent van de respondenten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.