Ga langs de parels van de burgerlijke macht in Zutphen

Op zaterdag 29 oktober wordt de bezoeker van de Gelredag in Zutphen meegenomen op een reis langs de sporen van de burgerlijke macht. Centrum van die macht is het ’s-Gravenhof, al ruim 1000 jaar de plek waar het stadsbestuur zetelt.

riddervangelre

Startlocatie

Startlocatie van de Gelredag is dan ook het ’s-Gravenhof. Een groot deel van die 1000 jaar hadden de burgers in Zutphen de macht. Tijdens deze Gelredag nemen stadsgidsen de bezoekers mee op een wandeltocht langs de belangrijkste parels van die burgerlijke macht. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan de wandelingen en er zijn 90 vrijkaartjes voor de tegenovergelegen Walburgskerk. De Gelredag is van 10.00 tot 13.00 uur.

 

 

Startlocatie van de Gelredag is Hampshire Hotel ’s Gravenhof, ´s-Gravenhof 6 in Zutphen. Vanaf daar vertrekken de gidsen van het Gilde voor de rondwandelingen door de stad, met onder andere een bezoek aan de 14e-eeuwse stadspoort over de rivier de Berkel. Op deze plek kunnen gasten zich ook registreren voor een bezoek aan de Walburgiskerk en de Librije. In Hotel ‘s Gravenhof worden kaartjes uitgedeeld voor de rondleidingen in de kerk en bijbehorende 16e-eeuwse bibliotheek de Librije. Alleen deelnemers met zo’n kaartje krijgen vrije toegang tot de kerk tussen 10.00 uur en 12.00 uur met een rondleiding door de Librije in groepjes van 15 personen. Er zijn totaal slechts 90 kaartjes voor de kerk beschikbaar, dus wie het eerst komt die het eerst maalt.

 

 

Gelredag

De Gelredag maakt onderdeel uit van het TV-programma ‘Ridders van Gelre’ van Omroep Gelderland. Daarin gaan Ridders Bas Steman en René Arendsen op zoek naar de rijke geschiedenis van Gelderland. Elke maandag is er een ander thema, deze week ‘Gelderland, kraamkamer van de Nederlandse democratie’. De TV-uitzending begint om 17:20 uur en het programma wordt ieder uur herhaald. Op de Gelredag van 29 oktober in Zutphen, kan het publiek in de stad zien hoe er hier uiting werd gegeven aan die ontluikende Nederlandse democratie.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.