Leiden is OPEN voor vroeger

Op zondag 30 oktober komt hét culturele festival van Leiden weer naar de binnenstad. Leiden is deze maand OPEN voor vroeger. Deze editie staat daarom geheel in het teken van ‘Verhalen van de stad’. Leiden is een schatkamer vol verhalen die deze middag door diverse kunstdisciplines zoals historische foto’s, dichters, schrijvers, orgeldraaiers en acteurs worden verteld. Het decor is vanzelfsprekend de stad zelf.

open-voor-vroeger-mannen

Themawandelingen door de binnenstad

Stadsgidsen leiden de bezoekers door middel van diverse wandelingen graag langs de OPEN-route. Deze wandelingen hebben verschillende thema’s: Kerk en kroeg, Jugendstil, Verhalen van de straat en Algemeen historisch. De wandelingen vertrekken vanuit de VVV en de foyer van de Stadsgehoorzaal en zijn te boeken via de website. Diverse locaties, vertrektijden: 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

 

 

Op verschillende tijdstippen worden op een aantal locaties langs de route gedramatiseerde straatscénes opgevoerd van belangwekkende of minder belangwekkende Leidse gebeurtenissen. Diverse locaties, 13.30, 14.30, 15.00, 15.30 en 16.30 uur.

Zoek tijdens OPEN voor vroeger naar standbeelden met een QR-code en scan deze met je smartphone. Men krijgt dan iets bijzonders te zien over het kunstwerk in de stad, bijvoorbeeld een filmpje of een audiofragment. Diverse locaties, 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

Met ‘Verhalen van de stad’ wordt ook meteen de Leidse Draaiorgeldag nieuw leven ingeblazen. Langs de route staat een selectie van Leidse draaiorgels. Bemand door bekende gezichten, de zogenaamde ‘Mansende mannen’, die dit cultureel erfgoed met veel liefde bewaren voor het nageslacht. De draaiorgels zorgen voor de muzikale omlijsting van deze bijzondere dag. Diverse locaties, 13.00 tot 17.00 uur.

De Breestraat is de trotse Boekenboulevard van Leiden. In de diverse boekhandels zijn interessante activiteiten en dragen Leidse dichters voor uit eigen werk over de stad. Diverse boekhandels, 13.00 tot 17.00 uur.

In de foyer van de Stadsgehoorzaal vertrekken de themawandelingen, dragen dichters Wouter Ydema, Jaap Montange, Han Ruijgrok en Martin Aart de Jong voor uit eigen werk en zijn er diverse stands van Leidse uitgevers zoals Uitgeverij de Muze, ProKwadraat en het project de Ziel van Leiden.
Foyer Stadsgehoorzaal, 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.