Het aantal caravans en campers in Nederland heeft een hoogtepunt bereikt

Het aantal caravans en campers in Nederland heeft een hoogtepunt bereikt. En er wordt niet alleen meer gekocht en verkocht, ook huren is ongekend populair.

camper-deeleconomie-front

Grootste bemiddelaar

Als grootste bemiddelaar tussen kopers en verkopers van caravans en campers, speelt CampersCaravans.nl daarop in door samen te gaan werken met BedandWheels.com: hét platform waar particuliere en professionele verhuurders hun kampeermiddel te huur plaatsen. Het totale huuraanbod van BedandWheels.com wordt binnen het gloednieuwe huurgedeelte van CampersCaravans.nl weergegeven.

 

 

“We willen iedereen de gelegenheid bieden om kennis te maken met kamperen”, aldus Maarten Verlaan van CampersCaravans.nl. “Er is een trend gaande waarin meer mensen het kamperen willen uitproberen, maar niet direct gebonden willen zijn aan elk jaar kamperen. Dan is huren de uitkomst.” BedandWheels.com biedt sinds begin 2016 particuliere eigenaren van campers, caravans en vouwwagens de mogelijkheid om hun kampeermiddel eenvoudig te verhuren. “Kamperen is hip, maar niet iedereen wil vastzitten aan een kampeermiddel. Mensen willen tegenwoordig meer flexibiliteit”, zegt Erik van Buuren, oprichter van BedandWheels.com. “Vooral mensen uit de stad huren steeds vaker. Even een weekend er tussenuit, lekker een midweek in de bossen of aan het strand. Het buitenleven wordt steeds meer gewaardeerd om te ontstressen.”

 

 

Gevarieerd aanbod

Het aanbod dat nu op CampersCaravans.nl wordt aangeboden, is gevarieerd. Van nieuwe caravans, campers en vouwwagens bij professionele verhuurders, tot retro caravans, campers van liefhebbers en alles daartussen. Na het verhuren van je woning, bijvoorbeeld via Airbnb, wordt delen van je kampeermiddel steeds meer gemeengoed. “In eerste instantie was er veel argwaan. Eigenaren zijn bang dat huurders niet netjes omgaan met hun eigendom. Het tegendeel is ondertussen bewezen. Het blijkt juist leuk te zijn om anderen plezier te zien hebben met jouw kampeermiddel en om ervaringen te delen. En zeg nou zelf: het is toch zonde dat je caravan maar vier weken gebruikt wordt en de rest van het jaar stilstaat?”, aldus Van Buuren.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.