Campers met een gouden randje

Het gonst van de vakantieplannen. En het lijkt er sterk op dat men bij het oriënteren, bewust of onbewust, de vliegvakanties naar landen als Egypte, Griekenland en Turkije even links laat liggen en zoekt naar verrassende alternatieven.
camper-te-huur

Kamperen is onder Nederlanders altijd al populair en daarbij blijken steeds meer vakantiegangers op pad te willen met een camper. Bij het online camper­platform ​www.goboony.nl​ draaien ze dan ook overuren. Deze week passeerden ze de grens van 10.000 bezoekers per week. Bezoekers die op zoek zijn naar een camper om te huren.

Oprichter Mark de Vos over de enorme toename in vraag en aanbod

“Ruim een jaar geleden zijn wij gestart met Goboony om de verbindende schakel te vormen tussen camperbezitters en mensen die met een camper op vakantie willen. Het op pad zijn met een camper en elke dag kunnen bepalen waar je heen gaat, is voor velen het ultieme gevoel van vrijheid. Er zijn in Nederland bijna 100.000 campers die, als de eigenaar er zelf niet mee op reis is, de potentie hebben om andere liefhebbers ten dienste te zijn.”

 

 

“Net als bij het alom bekende Airbnb brengen wij campereigenaren in contact met camperfans. Wij ontzorgen de particuliere verhuurder, doordat zij op onze website heel eenvoudig de momenten in het jaar kunnen aangeven waarop zij zelf niet met vakantie zijn. Op die momenten is hun camper door anderen te huren. Per week levert dit al gauw 600 euro op, in plaats van dat de camper stilstaat in de stalling en geld kost. Daarnaast regelen wij de verzekering en betaling van de huurder. Het aardige is dat mensen huren bij andere particulieren wat het vaak extra leuk maakt. Net als bij Marktplaats is het contact en enthousiasme tussen huurder en verhuurder iets speciaals. Men gaat in de regel zeer goed met de spullen om, omdat men weet dat de eigenaar er vervolgens zelf ook weer mee op reis gaat. Voor een uitgewoonde camper hoef je dan ook niet te vrezen.”

 

 

“Een paar maanden geleden hadden we rond de honderd campers op het platform en nu zijn het er al bijna tweehonderdvijftig en dat aantal groeit dagelijks. Onze ervaring is dat de particulieren die hun camper aanbieden, binnen een week één of meerdere boekingen hebben. We krijgen vaak als reactie “Het is zo leuk, dat we dit niet eerder hebben gedaan. En het levert ook nog een leuk bedrag op, waarmee we zelf op vakantie kunnen.” Het mes snijdt dus echt aan twee kanten. Eigenlijk is het seizoen pas net begonnen, dit loopt zeker nog tot en met oktober. Het is nu dan ook een ideaal moment om je camper bij ons aan te melden. Er zijn veel gegadigden die er mee op pad willen. En past het niet, of wil je toch zelf op avontuur, dan geef je dat eenvoudig aan op de website.”

“Zelf heb ik uiteraard ook een camper die ik verhuur via Goboony. Mijn camper is praktisch elke week verhuurd, behalve als ik zelf met mijn gezin geniet van de ultieme vrijheid!”

Geïnspireerd geraakt daar Mark’s initiatief en heb je zelf een camper, bezoek dan de Goboony website en bekijk rustig alle mogelijkheden vanuit jouw luie stoel of vanuit jouw camper, mocht je op reis zijn wanneer je dit leest… w​ww.goboony.nl.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.