SalzburgerLand rekent op nieuw topseizoen

De start van het winterseizoen in de Oostenrijkse regio SalzburgerLand wordt gemarkeerd door een aantal spraakmakende events, waaronder het WOW Glacier Love event – van 4 tot 6 november in Zell am See-Kaprun. De liftcapaciteit in SalzburgerLand is op een aantal plaatsen vergroot en gemoderniseerd, zoals met de zellamseeXpress op de Schmittenhöhe bij Zell am See waardoor er een 3,5 kilometer lange afdaling bij komt. Reden genoeg voor SalzburgerLand Tourismus om te rekenen op een nieuw topseizoen.
H¸ttensujet

Winterseizoen 2015/2016

In het winterseizoen 2015/2016 werden alle records in SalzburgerLand gebroken: er werden ruim 1.650.000 overnachtingen vanuit Nederland genoteerd, goed voor zo’n 300.000 Nederlandse gasten. Ter indicatie: dat is het dubbele aantal van alle Nederlanders die hun wintersport in Frankrijk doorbrachten vorig seizoen. Voor het komende winterseizoen zijn de verwachtingen wederom goed.

 

 

Nieuwe infrastructuur

In skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is de 12erExpress aangelegd: een moderne 10-persoons gondellift die de oude Schönleitenbahn vervangt. Op grote hoogte, namelijk op de Kitzsteinhorn ligt inmiddels de hoogste stoeltjeslift van SalzburgerLand. Een 8-persoonsbaan met verwarmde zittingen en overkapping brengt skiërs hier naar 2776 meter. De zellamseeExpress op de Schmittenhöhe heeft zelfs zes Jukebox-gondels waarin passagiers via een app naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. In Rauris tenslotte is de Waldalmbahn aangelegd: een gloednieuwe 10-persoons gondelbaan waarop ook nieuwe pistes aansluiten.

 

 

Innovatief is ook de ‘drive-in massage’ voor skiërs die in Ski amadé beschikbaar is, het gebied dat ook de hoogst gelegen ‘Bauernmarkt’ van SalzburgerLand organiseert: een culinair event in diverse berghutten. Ander nieuws komt uit Obertauern: uit onderzoek is gebleken dat dit skigebied de meeste sneeuw van heel Oostenrijk valt: gemiddeld 2,6 meter per jaar.

 

 

SalzburgerLand Tourismus start in november met twee campagnes op de Nederlandse markt om al dit nieuws bij de consument onder de aandacht te brengen. Zo komt er een forse radiocampagne op Sky Radio en Radio Veronica en is er een uitgebreide samenwerking met VROUW-magazine gestart.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.