Saalbach-Hinterglemm ook perfect als je niet van skien houdt

Saalbach-Hinterglemm, je kent het misschien wel van de reclame waar een clown van de berg af skiet. Ik begrijp nog steeds niet waarom ze een clown gebruiken (clowns zijn per definitie eng), maar goed. Saalbach-Hinterglemm, gelegen in Oostenrijk, is dus het skicircus. Het perfecte skigebied voor iedereen! Voor beginners, zoals ik, gevorderde zoals mijn vriend en zelfs de echt professionals. Maar het is ook perfect voor wanneer je niet (hele dagen) skiet!

Als je wel van skiën houdt

Saalbach-Hinterglemm, daar waar je de hele dag skiet zonder twee keer van dezelfde berg af te gaan. Het skigebied in Oostenrijk bestaat namelijk uit twee dorpen naast elkaar, waarvan de skigebieden verbonden zijn. Daarnaast is er een verbinding naar het dorp Leogang. Er is ongeveer 200 kilometer aan skipisten en er zijn 55 liften. Nu we toch in de cijfers zitten: er is een totaal van 90 kilometer aan blauwe piste, 95 kilometer aan rode piste en 15 kilometer aan zwarte piste. Voordat ik het vergeet, er is ook nog 50 kilometer aan langlaufloipes,voor de adrenalinezoekers onder ons. 😉

ski pistes saalbach Hinterglemm Oostenrijk

Saalbach-Hinterglemm zelf ligt op 1000 meter hoogte, maar de hoogste berg reikt tot 2100 meter. Hoog genoeg om goed te kunnen skiën. Het fijne van dit skigebied is dat het sneeuwzeker is. Ook al lag er in december 2014 niet veel sneeuw, toch zijn de pistes open door de 400 sneeuwkanonnen en de pistenbully’s die ‘s nachts de skipistes weer mooi prepareren.

 

 

Van 09.00 uur ‘s ochtends tot 05.00 uur ‘s avonds rijden er pendelbusjes heen en weer. Heb je dus geen zin in een rondje skiën, dan verplaats je je gewoon met de bus. Als je nog niet moe bent van een hele dag skiën dan is er een verlichte skipiste en een funpark in Hinterglemm.

ski piste saalbach Hinterglemm Oostenrijk

Als je niet van (hele dagen) skiën houdt

Op zich kan ik wel skiën, maar door mijn hersenletsel word ik beperkt. Het is voor mij moeilijk om meerdere dingen tegelijk te doen, ik schrik constant van mensen die voorbij sjeesen en ik kan helemaal niet zo snel reageren. Dus wanneer er iets is op de route ligt, ben ik het al voorbij voordat ik het in de gaten heb dat het er lag. Het is dan ook voor de algemene veiligheid van het dorp uit de provincie Tirol verstandiger dat ik op de veilige, vlakke, blauwe piste blijf. ‘s Middags hang ik mijn ski’s in het droogrek. Saai? Nee hoor, Saalbach-Hinterglemm is namelijk de plek als je niet van (hele dagen) skiën houdt. Dingen die je zeker moet doen zijn:

  • Wandelen op de mooie aangelegde paden, in het dal, maar ook in de bergen. Al gaat het laatste iets lastiger als er wel heel veel sneeuw ligt. De paden liggen overal, dus begin gewoon met lopen!
  • Lunchen/ borrelen in een kitscherige Oostenrijkse berghut waar Heidi je drankje serveert. Hoort er zeker bij! Mijn favoriet: het knusse Rachkuchl inclusief knuffelige berner sennerhond.
  • Genieten van echte Oostenrijkse gerecht, zoals kaiserschmarren en Almdudler.

saalbach Hinterglemm Oostenrijk

  • Bovenop de bergen genieten van het uitzicht. Vooral fijn als de zon in je gezicht schijnt, je lekker met een dekentje op een strandstoel zit en een warme kop chocolademelk in je handen hebt. Een goed boek naar boven meenemen kan ik ook zeer aanraden!
  • Winkelen in de schattige dorpjes, zoals Saalbach, rondom het skigebied. Niet dat ze er iets bijzonders verkopen (het tegendeel zelfs), maar de straten en winkels zijn zo gezellig.
  • Breng jezelf in totale ontspanning in de sauna van Gollingerhof of de sauna van je hotel.
  • Sneeuwpop en/of sneeuwangel maken, it’s time to play!
  • Après-skiën in één van de vele gezellige après-ski bars. In de omgeving van Saalbach-Hinterglemm zitten veel après-ski bars, zoals de VIP-bar, de Tanzhimmel en de met ‘Europa’s Beste Apres Ski Bar’ bekroonde de GoaßStall. Het bier stroomt rijkelijk en alle hits (zeker ook Nederlandse) zing je uit volle borst mee.

Saalbach Hinterglem skien wintersport

Helaas kan ik je niks uit ervaring vertellen over het après-skiën aangezien dat voor mij veel te overweldigend is, maar als je er bent neem er zeker een kijkje! Mijn avond wordt meestal gevuld met een film en/of spel en vroeg slapen. Zodat ik de volgende ochtend weer helemaal fit op de piste sta. Ook fijn!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *