Beleef het Barbados Food and Rum Festival 2016

Op 30 november 2016 viert Barbados 50 jaar onafhankelijkheid. Reden om tijdens het Food and Rum Festival dit jaar een eerbetoon te brengen aan de rijke Bajan-keuken. Sterrenchefs als Jean-Georges Vongerichten, Craig Harding en Jason Howard behoren tot de culinaire line-up.

palmbomen-barbaros-strand-zee

Bekende chefs-koks, getalenteerde cocktailshakers, internationaal geroemd streetfood en een eclectische mix van verfijnde keukens, Barbados heeft het allemaal. Dat laat het Barbados Food and Rum Festival van 17 tot en met 20 november 2016 wederom zien. Met deze keer een hoofdrol voor de Bajan-keuken en lokale eetgewoontes. Bajan is een uitgebalanceerde mix van Afrikaanse, Caribische, West-Indische en Europese cuisine met roots in het slavernijverleden van Barbados. Bekende gerechten zijn: flying fish, cou-cou, salt-bread, cutters en fishcakes.

 

 

Chef Jean-Georges vertoont kunsten met Bajan Chefs

Internationale ‘celebrity chefs’ maken hun opwachting tijdens het festival. De in Amerika woonachtige Jean-Georges Vongerichten en de Canadees Craig Harding presenteren een ‘Gourmet safari’ om je vingers bij af te likken, respectievelijk bij The Cliff en The Crane. Jean-Georges is een culinaire grootheid met vele kookboeken op zijn naam, naast talrijke restaurants. Bekende zijn: The Inn at Pound Ridge (NY) by Jean-Georges, Simply Chicken in Madison Square Garden, The Pump Room at The Public Chicago en JG Tokyo in Roppongi Hills. Craig Harding runt het restaurant Campagnolo in Toronto.
Zij vertonen hun kunsten samen met onder meer ‘Modern Caribbean chef’ uit Barbados, nu kokend in de UK, Jason Howard, Damian Leach, Taste of the Caribbean Chef of the Year 2016 en Executive Chef, Duayne Holligan, Executive Chef van het gerenommeerde Crane Resort.

 

 

Kick-off met Oistins fry en Rum Extravaganza

Zoals ieder jaar opent het festival traditioneel bij Oistins Bay Garden in Oistins, het vissersdorp dat bekend is dankzij de ‘Friday night fish fry’. Dat betekent grillen, barbecueën met chefs en veel traditionele muziek. Op dag twee is het de Rum Extravaganza wat de klok slaat in het Concorde Museum met lokale chefs die bekende gerechten bereiden en creatieve shakers die laten zien wat je maakt met rum. De derde festivaldag staat in het teken van een bijzonder ‘Rum & Polo’ cocktailevent bij de Holder’s Polo Club.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.