Nieuws uit de Tsjechische bergen

Bredere pistes, meer sneeuwkanonnen en nog kindvriendelijker. De Tsjechische skigebieden zijn klaar voor het winterseizoen.In de Tsjechische bergen is afgelopen jaren hard gewerkt om verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen in de skigebieden.

CzechTourism. Cerna Hora-Pec

Cerna Hora-Pec. CzechTourism

Hard gewerkt

In 2015 hadden de Tsjechische skigebieden bijna 35 miljoen euro geïnvesteerd in o.a. nieuwe pistes en kabelbanen. Deze winter hebben de skiresorts in het Reuzengebergte, Adelaarsgebergte, IJzergebergte en het Ertsgebergte weer allerlei nieuws in petto.

 

 

SkiResort Černá Hora- Pec

De skigebieden Jánské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa en Svoboda nad Úpou die bekend zijn onder de naam SkiResort Černá hora-Pec vormen een aantrekkelijke wintersportbestemming voor Tsjechen en buitenlandse toeristen. Het is het grootste skiresort in Tsjechië en deze winter vind je hier 41 kilometer aan piste geschikt voor alle niveaus. Er is de laatste jaren veel geld gestoken in dit Tsjechische skigebied. Van verwarmde zittingen op stoeltjesliften en zonnefilters in de slechtweerkap tot aan professionele voorzieningen om te voorzien van kunstsneeuw.

 

 

In 2015 jaar zijn er 2 nieuwe kabelbanen gekomen en speciale buslijnen, waardoor de connectie tussen de 5 skiresorts verbeterd is. Deze winter zijn er 4 nieuwe kinderskiparken en 2 skischolen inclusief verhuur. De nieuwe kinderskiparken, genaamd SkiResort LIVE, zijn voor iedereen toegankelijk en worden veelal gebruikt door de lokale skischolen. In Pec pod Sněžkou is het mogelijk om dit winterseizoen zelf een wedstrijd te organiseren. SkiResort LIVE kan op de piste Javor 3 een op maat gemaakte wedstrijd, bijvoorbeeld een slalom parcours, verzorgen.

SkiResort Cerna-Hora. CzechTourism

SkiResort Cerna-Hora. CzechTourism

SkiResort Klínovec

Afgelopen jaar werd de elektrische verkoop van skipassen in Klínovec in het Ertsgebergte vlakbij de grens met Duitsland ingevoerd. Voor deze winter is de online verkoop verbeterd en dat betekent niet meer in lange rijen staan bij kassa’s, maar gelijk de piste op. In Klínovec zijn de blauwe pistes breder gemaakt aan de noordzijde van het gebied. In het geval van sneeuwtekort is er geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en “douches”.

Klinovec. Czechtourism

Klinovec. CzechTourism

SkiResort Lipno

Het skigebied Lipno is al jaren populair bij gezinnen met kinderen. Het resort biedt voor de allerkleinste tot de wat oudere kinderen van alles aan. De kleintjes kunnen spelen en leren skiën in Bambine Park en Fox de Vos, de mascotte van Lipno, komt af en toe langs of gaat op pad met de skiklassen. In skiareál Lipno is het kinderpark vergroot en verbonden met de pistes Promenádní en Lišák Fox. Ook hebben ze de kunstmatige besneeuwing uitgebreid en gemoderniseerd.

Lipno. CzechTourism

Lipno. CzechTourism

SkiArena Jizerky

Het skigebied Jizerky in het IJzergebergte in het noorden van Tsjechië bestaat uit 3 gebieden die verbonden zijn met een skibus. In Tanvaldský Špičák is de parkeerplaats vergroot en hebben ze de pistes verbeterd. Bij het restaurant op de top van de Špičák is er een nieuw terras gekomen. Dat wordt volop genieten van de winterzon en een Tsjechische maaltijd. Er is tevens geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en andere machines die kunstmatige sneeuw maken. In de andere 2 resorts Severák en Bedřichov is de kunstmatige besneeuwing ook uitgebreid. In Severák hebben ze voor de skischool een nieuwe plek waar volop ruimte is voor leuke activiteiten.

czechtourism-lipno2-marek-podhora

Monínec

Het familieskigebied Monínec ligt slechts op 70 km afstand van Praag en hierdoor ideaal te combineren met een citytrip en dagje skiën. Dankzij de kunstsneeuwinstallatie Snowfactory begint het seizoen al vroeg (eind oktober). De installatie is nieuw dit jaar en maakt besneeuwing mogelijk bij temperaturen boven 0. Skipassen kunnen online worden besteld en hier gelden aanzienlijke kortingen.

Meer informatie

Meer praktische en interessante informatie over Tsjechië vindt u op www.czechtourism.com Voor tips voor leuke evenementen, mooie plaatsen en prijsvragen like ons op Facebook BezoekTsjechie en voor actualiteiten volg ons op Twitter BezoekTsjechie en Instagram BezoekTsjechie.

Ook kunt u kijken op:
www.wintersport.czechtourism.com
www.klinovec.cz
www.skiresort.cz

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.