Nieuw bezoekerscentrum in de voormalige Ordensburg Vogelsang in Nationalpark Eifel geopend

Wildernis en Noordrijn-Westfalen, een combinatie die niet zo voor de hand ligt. Sinds kort is die wildernis voor iedereen beleefbaar in de nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Wildnis(t)räume’ in het net geopende Nationalpark Zentrum Eifel.

eifelsteig-2015-223-urfttalsperre-1500

Het bezoekerscentrum is onderdeel van het plan om de beruchte NS-Ordensburg – een opleidingsinstituut van de nazi’s – om te vormen in het Forum Vogelsang IP, een internationale plek voor ontmoetingen en scholingen. Naast een historisch gebouwencomplex met tentoonstellingen over de nationaalsocialistische periode is Vogelsang IP nu ook een informatie- en startpunt voor wandelaars.

Wandelknooppunt in het Nationaal Park

Het bezoekerscentrum is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen door het Nationalpark Eifel. Vogelsang IP is een knooppunt binnen het netwerk van wandelpaden in het park. Hier kruisen bijvoorbeeld de langeafstandswandelpaden Eifelsteig en Wildnistrail elkaar en meerdere rondwandelingen van tussen de 6 en 14 kilometer gaan hier van start. Hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht over de omringende natuur: het stuwmeer Urftsee en het uitgestrekte bosgebied Kermeter.

 

 

Een stukje echte wildernis

In het Nationalpark Eifel leven zo´n 8.700 verschillende soorten dieren en planten. Een bezoek aan de tentoonstelling ‘Wildnis(t)räume’ is een goede voorbereiding voor een wandeling door de echte wildernis buiten. Beleef het bos en zijn bewoners met alle zintuigen. Bekijk in de 3D-film hoe een bos ontstaat, luister naar bijzondere natuurgeluiden en voel hoe zacht de vacht van dieren is. Wie er de tijd voor neemt kan hier ontdekken hoe spannend de natuur is. De tentoonstelling geeft ook voorlichting over natuur- en milieubescherming.

 

 

Korte kennismaking met de Eifelsteig

De 4e etappe van de Eifelsteig, de 313 km lange wandelroute dwars door de Eifel, komt langs Vogelsang. Maak kennis met de interessante geschiedenis, de mooie natuur en pittoreske dorpjes onderweg. Wandel bijvoorbeeld richting Einruhr. Geniet van het mooie uitzicht over de Urftsee. De hoogvlakte van Dreiborn werd na de Tweede Wereldoorlog eerst door de Engelsen en daarna door de Belgen als militair oefenterrein gebruikt. Vooral als in de zomer het ‘Eifelgoud’ – de brem – in bloei staat, is het hier schitterend. Meer informatie: eifelsteig.de.

eifelsteig-2015-275-vogelsang-1500

Wandelen met de ranger

Elke zondag start in Vogelsang om 14 uur een 3 uur durende wandeling met de ranger (Duitstalig) over de hoogvlakte van Dreiborn op de ‘Vogelsang-Wollseifen-Route’. Op weg naar het verlaten dorpje Wollseifen worden verwilderde bossen afgewisseld met open landschappen met prachtige vergezichten. Hoewel er een pittige klim in de route zit, geldt hij als middelzwaar vanwege enkele banken onderweg waarop even gepauzeerd kan worden. De wandeling is ook voor senioren, kinderen, slechtzienden en blinden (met begeleiding) geschikt. Ook met een kinderwagen die geschikt is voor alle terreinen is de wandeling mogelijk. Slechthorenden die zich van tevoren aanmelden bij de Nationalpark Eifel krijgen van de ranger een mobiel gehoorapparaat.

Meer informatie kunt u vinden op: www.eifel.info

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.