Ontdek het nieuwe themagebied in Europa-park

Gisteren, exact 41 jaar na het openen van de poorten van het attractiepark, presenteerde Europa-Park zijn veertiende themagebied. Op een terrein van 1 ha is een Iers visserdorpje verrezen compleet met groene heuvels en een baai. In Ierland hebben talrijke familie-attracties een plek gevonden en vanzelfsprekend ook een pub met typische hapjes en drankjes.

Ierland: het nieuwe themagebied in Europa-park

Ierland: het nieuwe themagebied in Europa-park

Aan alle zijden omgeven door rivier de “Elz” is Ierland ook in Europa-Park een echt eiland. Via drie bruggetjes kunnen bezoekers vanaf vandaag hier nieuwe avonturen beleven. Bijvoorbeeld in het werfgebouw waar kinderschommelschip “Dancing Dingie” niet alleen heen en weer, maar ook nog eens om de eigen as beweegt. Hier kunnen moedige families hun zeebenen testen. Nog niet genoeg van schommelende boten, dan staat buiten ook nog bootjescarrousel “Sheep Rock” te wachten. Kinderen van drie jaar en ouder en een lengte van minstens 95 cm kunnen in de ‘Ba-a-a Express” hun eerste achtbaanrit beleven. Het treintje suist over groene heuvels en voorbij aan grazende schapen. Nieuw is ook “Old Mac Donald’s Tractor Fun”. Kinderen, met de ouders op de achtbank, maken hier als een echte Ierse boer of boerin een tractorrit door moestuinen met echte groenten en fruit. In “Spinning Dragons” zorgen 18 draaiende draken ervoor dat je je oriëntatie voor even kwijt bent. Naar boven gaat het in ieder geval in “Tower Tow”. Om de negen meter hoge top van de wachttoren te bereiken heb je wel spierkracht in de armen nodig.

 

 

In de oude kerkruïne start de peddeltocht met de “Quipse Paddle Boats”. Zonder hulp van de ouders varen kleine kanovaarders hier een rondje om de wachttoren. Maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Op en onder het dek van “Paul’s Playboat” zijn talloze geheimen te ontdekken en op “Little Lamb’s Land” wachten wollige vriendjes op hun nieuwe speelkameraadjes. Ook op het strand van “Dingle Bay” is spelen het motto. Maar liefst 600 ton speelzand is aangebracht om de mooiste zandkastelen te bouwen. De ouders kunnen in deze baai ook tot rust komen. Er staan strandkorven en ligstoelen om energie bij te tanken.

 

 

“Limerick Castle” springt meteen in het oog. Deze hoge kasteeltoren herbergt een 600 m2 groot indoor speelpaleis. Verdeeld over drie etages kunnen kinderen zich hier uitleven in labyrinten, glijbanen en klimtoestellen. De langste glijbaan telt maar liefst 15 meter. Naast het kasteel is een ‘attractie’ voor de ouders gebouwd: “The O’Mackay’s Cafe and Pub”. Zoals in alle themagebieden in het park het geval is, kan men hier terecht voor typische gerechten uit het gepresenteerde land. Naast Guinness van de tap wordt er ook het zelfgebrouwen O-Mackay-bier geschonken. Op de kaart staan ook ‘pies’, sandwiches en burgers van lamsvlees. Liefhebbers van koffiespecialiteiten en taarten komen er eveneens aan hun trekken.

Iets verderop, in “Shamrock Gifts and Treats” en “Milka Tender World”, kan men leuke en lekkere aandenken kopen aan het verblijf op het “Groene Eiland” zoals Ierland ook wel wordt genoemd. Groen is óók het nieuwe land van Europa-Park; de afgelopen weken werden hier meer dan 4.000 planten aangebracht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.