Kröller-Müller Museum als trefpunt voor topondernemers en topbestuurders

Het bieden van kwaliteit, vakmanschap, gastvrijheid en beleving is voor Nederland van essentieel belang om internationaal te kunnen concurreren op de leisuremarkt. Dat belang zal in de toekomst alleen maar toenemen.

gastvrij-nederland-2016

Gastvrijheidssector

Ruim 100 topbestuurders en topondernemers uit de gastvrijheidssector bespraken op donderdag 13 oktober bij het Kröller-Müller Museum in Otterlo de beste koers om op die ontwikkeling in te kunnen spelen.

 

 

Mede dankzij een bijeenkomst als deze weten zij elkaar nu sneller en makkelijker te vinden, wat zal bijdragen aan slimmere en betere samenwerking. Daarmee kan de vrijetijdseconomie op landelijk en regionaal niveau die belangrijke plek in beleid en beleidsuitvoering krijgen die deze groeisector verdient. De bijeenkomst is een initiatief van Gastvrij Nederland – Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, en verschillende andere belangrijke spelers in de sector.

 

 

Groeisector

Kees van Wijk, voorzitter Gastvrij Nederland: “De vrijetijdseconomie is een groeisector waarvan we verwachten dat die verhoudingsgewijs harder zal groeien dan onze economie als geheel. Bovendien is er niet alleen sprake van een economisch maar ook een breder maatschappelijk belang: het niveau van voorzieningen op platteland blijft op peil dankzij de bestedingen in het toerisme. Toerisme biedt mogelijkheden voor ontspanning, is een voedingsbodem voor lokale trots en levert een draagvlak voor natuurbehoud. Samenwerking tussen verschillende spelers is dan ook van groot belang: ondernemers, maatschappelijke organisaties, overheden. Samen visie ontwikkelen en koers bepalen is essentieel. Niet ad hoc maar structureel”.

gastvrij-nederland-2016

De netwerkbijeenkomst bij het Kröller-Müller Museum bracht belangrijke spelers met elkaar in contact. Dankzij de bijeenkomst zijn er nu kortere wegen geopend tussen onverwachte partijen. Belangrijk omdat het in toerisme en recreatie gaat om bijna € 70 miljard economische bestedingen per jaar, en meer dan 600.000 arbeidsplaatsen met volop kansen voor lager geschoolden en jongeren. En omdat de bedrijvigheid in de gastvrijheidssector bij uitstek locatie-gebonden is, verdwijnt de arbeid ook niet naar lage lonen landen.

Topondernemers en topbestuurders

Meer dan 100 belangrijke spelers uit het veld van overheid en bedrijfsleven waren op 13 oktober bijeen om elkaars plannen te beluisteren, koersen uit te stippelen en elkaar te bevragen en te inspireren. Gastvrij Nederland nam de voorzittersrol op zich en organiseerde de netwerkbijeenkomst samen met Leisurelands, Molecaten, Thermen Bussloo en het Kröller-Müller Museum. De bijeenkomst is nu voor het 2e jaar gehouden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.