Vakantieparken in Nederland zijn vol

De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet goed zoeken.

Vakantieparken in Nederland zijn vol. Foto Parkvakanties

Vakantieparken in Nederland zijn vol. Foto Parkvakanties

300 bungalowparken

De meer dan 300 bungalowparken in Nederland zijn voor bijna 100% bezet, zo blijkt uit onderzoek van Parkvakanties.nl. Vooral in de 1e week, wanneer de regio’s noord en midden vakantie hebben, is het druk.

 

 

Veel Nederlanders trekken eropuit tijdens de herfstperiode. Voor een korte vakantie of weekendje weg zijn met name de (luxe) bungalows populair als verblijf. Bijna 45% van de binnenlandse vakanties wordt hier doorgebracht. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar.

 

 

Landal GreenParks heeft 53 bungalowparken in Nederland en ze zijn praktisch allemaal volgeboekt de komende week. “Er zijn nu slechts nog een klein aantal last minutes over”, zegt de woordvoerster van Landal.

Bij Center Parcs is het beeld niet anders. “Zowel in de eerste als de 2e week zijn we zo goed als volgeboekt.” zegt Jackie van Buuren van Center Parcs.

Vroegboekingen

De boekingen voor de herfstvakantie kwamen dit jaar al vroeg op gang. Landal: “De herfstvakantie wordt eerder geboekt en wij zien daarnaast ook een aanzienlijke groei in Duitse gasten.”

In de 2e week, wanneer de regio zuid vakantie heeft, is er nog enige beschikbaarheid. Van Buuren: “Maar hiervoor is op dit moment een grote vraag naar last minutes. Vooral naar de parken in Zuid-Nederland. Het laatste weekend van de herfstvakantie is ook erg populair.”
De grootste groep boekers van een verblijf in een vakantiepark zijn de jonge gezinnen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.parkvakanties.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.