Elbphilharmonie op bezoek in Amsterdam

De Elbphilharmonie, het nieuwe concertgebouw van Hamburg, is tot en met maandag 17 oktober 2016 in het klein te bewonderen in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘t IJ. Een 4 meter hoge maquette geeft de bezoekers een voorproefje op het spectaculaire concertgebouw dat op 11 en 12 januari 2017 opent in Hamburg.

elbphilharmonie_foto_maxim_schulz_12

Verheug op het bezoek

Boudewijn Berentsen, zakelijk directeur Muziekgebouw aan ‘t IJ, is verheugd over het bezoek van de Noord-Duitse culturele metropool: “De Elbphilharmonie is een geweldig cultureel complex met 3 prachtige zalen, een aanwinst voor de stad Hamburg. Vanuit het Muziekgebouw zijn wij natuurlijk zeer trots dat wij de module mogen hosten en we kijken uit naar een samenwerking voor de langere termijn.”

 

 

Dankzij een indrukwekkende, 4 meter hoge, module kan de Elbphilharmonie Hamburg ter plaatse door middel van een multimediale doorsnede van beelden, muziek en animaties interactief worden beleefd. Op een touchscreen met 3D-animaties kunnen de bezoekers het gebouw van binnen en buiten virtueel verkennen. Audiostations bieden bovendien de mogelijkheid het veelzijdige programma van de Elbphilharmonie te beluisteren, nog voordat het eerste concert heeft plaatsgevonden.

 

 

Ook een origineel element van de “witte huid“, de wand- en plafondbekleding van de Grote Zaal van de Elbphilharmonie Hamburg, gaat mee op reis om de bijzondere akoestiek tastbaar te maken. Zo krijgen bezoekers van de module een indruk van wat de essentie uitmaakt van het gebouw en de stad Hamburg: geschiedenis en moderniteit ontmoeten elkaar en zorgen voor een buitengewone sfeer.

Elbphilharmonie Hamburg

Met de opening van de Elbphilharmonie Hamburg op 11 en 12 januari 2017 zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad consequent voort en bewijst eens te meer, dat in Hamburg contrasten de toekomst zijn. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstadontwikkelingsproject dat zich bevindt tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, wordt de Elbphilharmonie Hamburg het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg. De Elbphilharmonie Hamburg bestaat uit 3 concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de hele stad hebben en die al op 4 november 2016 geopend wordt. Het gebouw is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron. Boven het vroegere pakhuis A, waarin vroeger thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een schitterend nieuw gebouw 110 meter de lucht in. Met zijn opvallende architectuur staat het nieuwe concertgebouw voor de contrastrijke en maritieme flair van de stad, die tussen traditie en moderniteit met veel durf, creativiteit, innovativiteit en een internationale instelling haar toekomst steeds weer opnieuw vormgeeft. Het symboliseert zowel de ruwheid en de schoonheid van de stad Hamburg; de tegenstellingen die overal in de stad te vinden zijn en haar bijzondere charme geven.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.