Skiseizoen is geopend op de Stubaier Gletsjer

Nu het ook in Nederland weer kouder wordt, begint het voor de wintersportliefhebber al te kriebelen. Op naar het Oostenrijkse gletsjergebied Stubai dus!

stubai-sneeuw-berg-skiseizoen

Opening pistes en snowpark

Met het pak verse sneeuw dat hier de afgelopen dagen is gevallen en de meerdere pistes en liften die afgelopen weekend zijn geopend, is het skiseizoen officieel geopend. Geniet van de verse sneeuw, de perfect geprepareerde pistes en de rust op de Stubaier Gletsjer!

 

 

Afgelopen dagen is er een flink pak sneeuw gevallen op de Stubaier Gletsjer. Precies op het goede moment, want afgelopen weekend zijn de eerste liften en pistes open gegaan. Maar liefst 8 liften zijn al open en er kan geskied worden op 5 verschillende pistes en 3 gletsjers, de Daunferner, de Windachferner en de Eisjochferner. Om de opening van het skiseizoen goed in te luiden vindt aankomend weekend, op 15 en 16 oktober, het Weisse Wies’n Skioktoberfest plaats bij het Gamsgarten bergstation. Een groot feest met live muziek, traditioneel Oostenrijks eten en natuurlijk: bier. Het weekend daarop, op 22 en 23 oktober, gaat het Snowpark Stubai Zoo officieel open en dit wordt groots gevierd met onder andere verschillende freeski- en snowboard evenementen.

 

 

Compleet vernieuwde lift

Naast de geopende pistes en het snowpark staat op 29 oktober de lancering van de spiksplinternieuwe Eisgrat gondellift gepland. Met 4,7 kilometer is dit de langste kabelbaan van de Alpen en in de moderne cabines kunnen maar liefst 3.000 mensen per uur worden vervoerd. Geen wachtrijen bij de lift meer dus! De cabines zijn met lederen bekleding, gratis wifi en een prachtig panorama-uitzicht erg conformtabel. En niet onbelangrijk; binnen een kleine 11 minuten sta je al op 2.900 hoogte boven op de berg.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.